razni zahtjevi

Konobar otkrio narudžbe kave koje ga izluđuju: 'Ponekad su i gosti nemogući...'

Foto: Shutterstock
Konobar otkrio narudžbe kave koje ga izluđuju: 'Ponekad su i gosti nemogući...'
02.06.2024.
u 17:09
Ima svega, od toga da netko želi cappuccino bez pjene (koja je doslovno esencija cappuccina) ili naručuje "onu svoju kavu", kaže on
Pogledaj originalni članak

Na svom je Facebook profilu već objavljivao priče iz konobarskog života, a ovaj put podijelio je jednu koja je bila veliki hit. Riječ je, naravno, o – kavi  koja je, kako on kaže, "nepresušna tema". S obzirom na to da je radio u brojnim kafićima, a zadnji put na Cresu u Neptunu (sezona, pa vi mislite...), vjerujemo da može napisati još milijun ovakvih priča, a mnogi će se moći s ovim poistovjetiti.

Ako ništa, barem je duhovito! Ima svega, od toga da netko želi cappuccino bez pjene (koja je doslovno esencija cappuccina) ili naručuje "onu svoju kavu"... Uostalom, pročitajte sami.  

VEZANI ČLANCI:

Situacija 1: Postoje ljudi koji kavu piju za bijelim, smeđim, zelenim, ružičastim, ultraljubičastim ili što ja znam kakvim šećerom. Ali, jbg svatko ima neku svoju naviku. Najjači su oni koji kavu piju bez šećera, a ti na tanjurić staviš šećer. E tu nastaje problem, jer taj šećer jednostavno ne smije biti na tanjuriću jer možda se sam od sebe probudi, podere i uđe u kavu i tako je zasladi da će onaj koji je pije pokupiti 7 šećernih bolesti. Jer, teško je jednostavno pustiti taj šećer na tanjuriću, šećer mora biti 17 km daleko, a za početak se bar mora baciti konobaru na tacnu....Sad kad vidim nekog tko pije kavu bez šećera uzmem si visu za Ameriku da prije odnesem sav šećer koji imamo u kafiću da se slučajno ne bi našao u blizini... :)

Situacija 2: Ljudi vole svakog dana nešto novo naučiti. Tako izgleda vole naučiti i strane riječi. Najbolje je kad nauče riječ macchiato. Ali, samo riječ. Značenje je nebitno. Pa bi on tako macchiato s mlijekom, a ona pak jedan macchiato bez mlijeka. U cijeloj toj priči njima je u glavi macchiato valjda neki novi cool izraz za kavu, ali ni sami ne znaju kakvu pa za svaki slučaj naglase i ostale krajnje nepotrebne informacije.

Situacija 3: Dođe ona sva sređena i važna, nabacila novu frizuru poslije 35 godina pa odlučila sebe počastit kavom. I tako bi ona cappuccino, ali bez pjene. Pitam ja nju želi li možda macchiato? Ali ne, ona želi baš cappuccino bez pjene onako kao macchiato, ali da je cappuccino i da nema pjene.  Odnio sam joj macchiato. Bila je zadovoljna.

Situacija 4: Sjelo poletno društvo na terasu i stižem ja, a oni kreću s narudžbama :

- Ja bi kavu s mlijekom...
- Ja bi veliki macchiato...
- Ja bi onako malo kave i malo mlijeka
- Ja bi kavu i toplo mlijeko sa strane
- Ja bi cijeđenu naranču..

Ok, ovo zadnje nema veze s pričom, ali narudžba živcira.. :) A što se tiče ovih drugih, kao da smo u nekom kvizu gdje moraš što više naziva iskoristiti za istu stvar jer nije drek, nego se pas posrao.. :)

GALERIJA: Grk izdvojio 24 najbolja hrvatska jela koja svatko mora probati kada dođe u našu zemlju! 

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Paški sir
Foto: shutterstock
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Novootvoreni lokal Štrukli TO GO
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Ćevapi na roštilju
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
ŠibeniK: Pršut i sir
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: Purica s mlincima pripremljena u restoranu Theatrium by Filho
Foto: shutterstock
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Hotel Delminivm i konoba Marinero poznati su po duvanjskom bureku
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Restoran Ficlek, chef Kristijan Misirač
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Požega: Priča o slavonskom čobancu
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Pula: Istarski pršut ?eka rješenje o upisu u Eu registar oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla
Foto: shutterstock

Situacija 5: Meni osobno najdraža. Narudžba ide: Onu moju kavu! I sad ja gledam po kafiću u ladice, frižider, u skladište bacim pogled, čak krenem na terasu kad ono svuda naša kava, nitko nije donio svoju... :) I onda shvatiš da oni misle na posebnost svoje ultra posebne i unikatne narudžbe za kavu. Jer obična kava i veliki macchiato zbilja mogu biti urađeni na 374394738747 načina pa upravo taj njihov treba zapamtiti... Ali ok, bar je u toj priči čaša vode i dalje naša, a ne njhova :)

Situacija 6: "Molim te jednu moju kavu kad stigneš."  Ja bi teoretski stigao pred kraj smjene, ali ako sačekaju tu kavu duže od 48 sekundi nastaje panika jer rok od dolaska i 'kad stigneš' prema univerzalnom načinu mjerenja valjda traje 47 sekundi..
Ne smiješ kasnit, jer onda valjda nisi stigao... :)

 Namjerili se na krivu: Pokušali preveslati bakicu, no prevaranti ovo nisu očekivali!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MI
mike67
20:40 02.06.2024.

Nijeb lijepo rugatii se ljudima od kojih zivis. Psi imaju izreku - ne grizi ruku koja tebhrani.