zasluženo!

'Kralj dalmatinskih otoka': Hrvatski otok uvršten među 10 najljepših na svijetu

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
15.07.2024.
u 11:30
Pogledaj originalni članak

Čitatelji uglednog međunarodnog časopisa za putovanja Travel + Leisure proglasili su jedan hrvatski otok jednim od 25 najboljih na svijetu za posjetiti. Otok Hvar rangiran je kao 7. najbolji otok na svijetu. Ovo priznanje za dio je godišnjeg istraživanja ‘World’s Best Awards’ za 2024. godinu, piše Croatia Week. 

Istraživanje je pohvalilo šarm Hvara, osiguravši mu mjesto s ocjenom čitatelja 91,53. Privlačnost otoka proizlazi iz njegove kombinacije prirodne ljepote, bogate povijesti i živahnog noćnog života. Opisan kao ‘kralj dalmatinskih otoka’, Hvar se može pohvaliti neobičnim trgovima, stoljetnim zgradama i srednjovjekovnom tvrđavom s pogledom na Jadransko more, nudeći posjetiteljima nezaboravnu mediteransku avanturu.

Istraživanje Travel + Leisure također je istaknulo druga top odredišta. Maldivi su zauzeli prvo mjesto, a slijede ih Phú Quốc u Vijetnamu i Bali. Grčka, sa svojim brojnim otocima, istaknuta je uz Milos, Kretu, Krf i Jonske otoke te Páros koji čine popis. Italiju su predstavljali Ischia, Sicilija i Sardinija, dok su mjesta osigurali i tajlandski Koh Samui i Phuket.

Istraživanje Travel + Leisure World’s Best Awards pozvalo je čitatelje da podijele svoja iskustva s putovanja diljem svijeta. Ove je godine sudjelovalo preko 186.000 čitatelja, koji su dali više od 700.000 glasova za više od 8.700 objekata, uključujući hotele, gradove i krstarenja.

Otoci su ocijenjeni na temelju prirodnih atrakcija, aktivnosti, restorana, ljubaznosti i vrijednosti. Hvar je briljirao u ovim kategorijama, zasluživši svoje priznanje među najljepšim otocima svijeta. ‘Za avanturu u Sredozemlju, ne tražite dalje od Hvara i dalmatinskih otoka’, piše Travel + Leisure, hvatajući bit ovog hrvatskog dragulja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.