Gastronomija

Kralj sireva Guffanti sljubljivao hranu, vino i začine u Zagrebu

Foto: nnn
Kralj sireva Guffanti sljubljivao hranu, vino i začine u Zagrebu
15.04.2011.
u 18:00
Za Talijane sir je puno više od mlijeka, sirila i soli. Proizvodnju i uzgoj vrhunskih sireva doveli su na razinu - umjetnosti
Pogledaj originalni članak

Cristiano Cieri, 43-godišnji Talijan, ponosno nosi titulu koja je nepoznata u našoj zemlji - majstor sirarstva.  

Ovakva titula prestižna je u njegovoj domovini, ali i svuda u svijetu kada je riječ o vrhunskoj gastronomiji čiji je neizostavan dio i sir.  

– Za nas Talijane sir je namirnica bez koje nema obroka. Ako nije u predjelu ili glavnom jelu, onda je sigurno u desertu – objašnjava Cristiano koji svijet obilazi držeći predavanja o siru i predstavljajući načine na koje se mogu sljubiti sir, vina, hrana i začini, a koji je gostovao i u Zagrebu. Majstor Cieri radi za proizvođača sireva Guffanti, manufakturu s tradicijom dugom 150 godina. Talijani, podsjetimo, proizvode više od 300 vrsta sira od kojih su mnogi na svjetskom glasu kao - vrhunski.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.