VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE:

Krčma Vivodina: Goste će oduševiti janjetina s ražnja i domaća povitica od jabuka, sira, maka...

storyeditor/2022-04-07/PXL_060422_92866101.jpg
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Reportaža iz općine Kamanje o turističkoj ponudi mjesta
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Reportaža iz općine Kamanje o turističkoj ponudi mjesta
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Reportaža iz općine Kamanje o turističkoj ponudi mjesta
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Reportaža iz općine Kamanje o turističkoj ponudi mjesta
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Reportaža iz općine Kamanje o turističkoj ponudi mjesta
12.04.2022.
u 06:30
Bogat jelovnik prilagođen je godišnjem dobu pa zimi možete naručiti i kuhano zelje s buncekom ili zimske plate, a sve što odaberete na stol će stići toplo i pripremljeno od domaćih namirnica. Janjetinu, kaže nam vlasnica, nabavljaju s Paga ili Krka.
Pogledaj originalni članak

Izlet u Kamanje i obilazak lokalnih vinarija možete završiti u krčmi Vivodina, na vrhu brežuljka s kojeg se pruža odličan pogled na brege s nepreglednim nasadima trsova i voćnjaka. Ambijent u kojem se nalazi poznati restoran obitelji Frlan oduševit će vas; na nekoliko koraka od restorana prekrasna je crkva svetog Lovre, područna škola i vidikovac pa se možete prošetati dok čekate njihovu slavnu janjetinu s ražnja.

Ako ste stigli nenajavljeni, Marija Frlan, vlasnica krčme Vivodina, poslužit će vas domaćim narescima, a na plati će se naći sirevi i suhomesnati proizvodi ovog kraja. Njezina je povitica od jabuka i sira (a može vam je pripremiti i od maka, oraha ili čega već želite) nadaleko poznata i hvaljena u recenzijama. No ako ste dolazak najavili dan prije, možete se osladiti čime god želite; od domaće purice s mlincima i jela s roštilja do janjetine s ražnja, ispod peke ili kuhane na lešo s puno povrća.

Bogat jelovnik prilagođen je godišnjem dobu pa zimi možete naručiti i kuhano zelje s buncekom ili zimske plate, a sve što odaberete na stol će stići toplo i pripremljeno od domaćih namirnica. Janjetinu, kaže nam vlasnica, nabavljaju s Paga ili Krka.

U domaćem ambijentu ili na terasi ispred restorana vrijeme možete kratiti uz bogat izbor napitaka i pića, a preporučujemo njihova vina. U dugoj obiteljskoj tradiciji vinarenja Marijin sin Ivan Frlan četvrta je generacija posvećena vinogradarstvu i vinarstvu. Njihove trsove moguće je vidjeti na padinama pokraj restorana; 26.000 trsova zasađeno je na 5,5 hektara zemlje, a to grožđe utkano je u vina Frlan, koja svake godine osvajaju niz medalja na raznim ocjenjivanjima vina.

Zato je svakako preporuka kušati ih uz izbor jela jer izbor je velik; od frankovke, graševine, pinota do muškata žutog... Ako ste na izletu s ekipom i želite prenoćiti, kod Frlana od svibnja imate i tu mogućnost.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar lola lola
lola lola
07:33 12.04.2022.

Gledam ovu zenu I ispunjava me stravom, kakva to mozes biti zena da ubijes nesto tako slatko I njezno kao janje???