Nove tehnologije

Krivac za prve bore pronađen u pametnim telefonima

Foto: Josip Maljak
Krivac za prve bore pronađen u pametnim telefonima
05.02.2011.
u 18:01
Redovito zurenje u male ekrane pametnih telefona izaziva prerane bore, kažu kozmetički stručnjaci, a prenosi Daily Mail
Pogledaj originalni članak

Pametni telefoni poput iPhonea ili BlackBerryja i nisu baš najpametnije rješenje, barem ne za mlade žene... Naime, buljenje u male ekrane pametnih telefona izaziva prerane bore, prenosi Daily Mail! 

Vodeći kozmetički kirurg dr. Jean-Louis Sebagh kaže kako gledanje u male ekrane izaziva grčenje lica te se stvara područje napetosti oko obrva i između njih. Doktor Sebagh, čiji su pacijenti mnogi slavni među kojima i bivši supermodel Cindy Crawford, kaže kako se taj fenomen može vidjeti na bilo kome tko redovito provjerava svoj BlackBerry ili iPhone, ali se i botoksom može lako riješiti. 

Bore nastale zurenjem u pametne telefone samo su mali dio posljedica nastalih od pretjerane upotrebe novih tehnologija. Prijašnja istraživanja pokazala su kako dolazi do ozljeda prsta zbog pretjeranog tipkanja i pisanja poruka te do suhih očiju nastalih zbog konstantnog gledanja u ekran i nedovoljnog treptanja.

Ovdje pročitajte izvorni tekst.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
karambita
14:54 06.02.2011.

Opet strucnjaci, opet glupost.......ovaj text je najobicnija laz i manipulacija.....ja sam kao klinac u vremenu bez kompjutera i ostalog sranja dobio bore zbog boje ociju.....bio sam i kod doktora i kazao mi je da boja mojih ociju je preosjetljiva na svijetlost....i ako je napolju malo vise sunca ja odmah pocnem skiljiti i eto bora......a takovih primjera ima bezbroj