Krumpiri su vjerojatno jedino povrće koje se koristi u svakom kućanstvu. Jedemo ih pečene, kuhane, pržene, koristimo ih za razna variva, salate i sl.
Lako ih je pripremiti i vjerojatno je najveći problem oguliti ih. No, to više ne mora biti tako.
Ako vam trebaju kuhani krumpiri na vrlo jednostavan način se riješite kore. Zarežite svaki krumpir po sredini tako da se kraj i početak spoje. Krumpire stavite u vodu i skuhajte ih. Kada su gotovi ocijedite ih i premjestite ih u hladnu vodu. Nakon što su se malo ohladili, koru samo odvojite od krumpira.
Naravno ovo vrijedi za krumpire koji nisu posipani svakakvim otrovima, jer ako jesu onda ih kuhanjem u ljusci unosite u sam krumpir. A svi krumpiri se praše protiv klijanja u zimskim mjesecima tako da onda ja ovo ne bi radio. Najbolje ga ogulite i na paru - eventualni otrovi ostali na ljusci, a hranjivi sastojci nisu završili u vodi.