Slanina je mnogima omiljena hrana za doručak, a malo tko ne voli kada je ona hrskava i sočna. No, mnogi zapravo ne znaju kako ju ispeći da ona bude točno takva. Srećom, jedan kuhar je na Tik Toku podijelio svoj savjet s kojim možete testirati je li slanina dovoljno hrskava prije nego što ju stavite na tanjur ili ju ipak trebate još malo peći, a sve je vrlo jednostavno.
Kako piše Mirror, kuhar tvrdi da ovaj trik možete upotrijebiti gdje god jedete, ako želite provjeriti je li slanina dobro pečena.
Evo što radite krivo kada kod kuće pečete pizzu
U videu kuhar objašnjava u čemu je točno tajna, usput i demonstrirajući o čemu govori. Radi se o tome da trebate slaninu uzeti i lagano baciti na tanjur. Ako pukne na pola, znači da je savršeno hrskava i da ste ju dobro ispekli. Slanina s kojom je on demonstrirao u videu razbila se na nekoliko dijelova, što je dokazalo da je točno hrskava kako treba biti.
Tisuće korisnika bili su oduševljeni njegovim trikom, a video je uskoro skupio preko 5,8 milijuna pregleda.
- Ja ne jedem slaninu ako nije ovako hrskava - napisao je jedan korisnik.
- Ovakva je savršena - komentirao je drugi.
@fiveguysnl Did you know our applewood-smoked bacon comes from one of America's last smokehouses? 🥓🥓 #fiveguysnl #crispybacon #bacon ♬ original sound - Ukdrill8
No, neki nisu bili toliko oduševljeni, tvrdeći da im tako hrskava slanina nije najdraža.
- Slanina je najbolja kada je mekana, ne možete mi promijeniti mišljenje - dodao je treći korisnik.
Kuharica tvrdi da pogrešno čistimo dasku za rezanje: Ima trik za uklanjanje nečistoća i bakterija!