Njam!

Kuhar otkrio kako napraviti savršenu kajganu – treba vam jedan tajni sastojak

Foto: Shutterstock
Kuhar otkrio kako napraviti savršenu kajganu – treba vam jedan tajni sastojak
26.01.2021.
u 09:29
Jedan od najzdravijih doručaka možda cijelo vrijeme pripremate pogrešno.
Pogledaj originalni članak

Alton Brown, kuhar iz SAD-a, podijelio je s ljudima koji tajni sastojak dodaje kajgani kako bi postigao ''savršenu, svilenkastu teksturu'', a vrlo vjerojatno već ga imate u hladnjaku.

Kako tvrdi Alton, prije nego što umutite jaja u jednoj posudi dodajte im žlicu vode i žlicu majoneze – i ne brinite ako je ne volite, kuhar kaže da se neće osjetiti okus već će samo pomoći da se dobije idealna tekstura. 

Mladi kuhar otkrio: Ovako se pripremaju prženi krumpirići!

Osim tajnog sastojka, preporučuje da jaja pripremate na laganoj vatri. "Tajna je u tome da ih pripremate jako sporo – tako ćete dobiti najbolju kajganu ikada."

Brown kaže da ih trebate micati s vatre i vraćati nekoliko puta te ne smijete pustiti da se potpuno ispeku, prenosi Mirror. "Upravo kada mislite da su još malo sirova, maknite ih s vatre. U tavi će se još ispržiti do kraja."

Isprobajte dvije metode kojima ćete najbrže oguliti kuhano jaje:

Foto: Shutterstock
jaja

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.