mljac!

Kuhar podijelio recept za savršeno poširana jaja: Isprobajte ovu jednostavnu metodu!

Foto: Shutterstock
Kuhar podijelio recept za savršeno poširana jaja: Isprobajte ovu jednostavnu metodu!
10.10.2022.
u 15:30
Priprema poširanih jaja ne mora biti komplicirana. Slijedite ove korake kako bi vam uvijek ispala baš kako trebaju
Pogledaj originalni članak

Jaja se mogu pripremiti na mnogo načina, no poširana jaja su najkompliciranija. Mnogi zato u pripremi znaju pogriješiti pa jaja ne ispadnu kako bi trebala. No, prema jednom kuharu, postoji jednostavan način da vam poširana jaja svaki puta ispadnu savršeno, a trebate promijeniti samo jednu stvar, piše Mirror

Korisnik Tik Toka koji objavljuje pod imenom @eatlikeanadult, postao je viralan na platformi nakon što je podijelio trik s poširanim jajima za koji tvrdi da ga je naučio od kuhara s Michelinovom zvjezdicom. 

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

- Kada su me učili raditi poširana jaja u profesionalnim kuhinjama, rekli su mi da dodam ocat u vodu i napravim snažan vrtlog, ali nedavno sam vidio kuhara s Michelinovom zvjezdicom kako to radi i odmah sam odlučio isprobati taj novi način jer je po mom mišljenju bolji - rekao je kuhar.

Da biste isprobali ovu metodu, kuhar tvrdi da trebate najsvježija moguća jaja. Ono što trebate napraviti je pustiti vodu da se zakuha, a zatim razbiti jaje u sito da se ocijedi od vodenastih dijelova bjelanjka. Dodajte malo soli u vodu i zatim ju maknite s vatre na par sekundi da prestane vreti, te smanjite vatru. Kako se jaja ne bi raspala, žlicom lagano zavrtite vodu i tek onda ubacite jaja, pa će se bjelanjak omotati oko žumanjka. Nakon dvije minute preporučuje da testirate čvrstoću jaja i ako niste zadovoljni, vratite ih unutra kako bi bila onakva kakva želite. Kuhar tvrdi da ih tada pusti da se kuhaju još 30 sekundi do jedne minute. 

Kada je gotovo, izvadite jaje iz vode velikom žlicom i stavite ga na papirnati ubrus prije posluživanja, kako biste se riješili viška vode. Dodajte još malo soli i papra i to je to. 

 

@eatlikeanadult When I say, “I recently saw a Michelin Star Chef do it” I mean i saw it on @paulfosterchef ♬ original sound - eatlikeanadult

 

- Ova metoda nije besprijekorna, ali dajte si vremena da naučite. Kada jednom shvatite do kraja, svaki put ćete dobiti savršeno poširana jaja - zaključio je kuhar na kraju videa. 

Korisnici su bili oduševljeni videom, te su mnogi priznali da jedva čekaju isprobati.

- Čim se probudim ujutro ovo ću pokušati napraviti za doručak - napisao je jedan korisnik. 

- Izgleda odlično! - dodao je drugi. 

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao! 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.