Predstavljamo vam Narodna tradicijska jela – kuharicu koja obiluje savjetima za pripremu skromnih i jeftinih delicija koje su stoljećima vjerno čuvali naši preci. I njihov recept za malo svečaniji stol - purica s mlincima i meso ispod peke!
Kroz stoljeća provjereni recepti imali su učinak suvremenog zdravog obroka. Jelo se malo, a obroci su bili zdravi. Iskušajte to zdravlje danas, nećete požaliti.
Skromna tradicijska jela izvor su zdravlja - potvrdila je to i znanost.
Palenta je žuto zdravlje na vašem tanjuru, štiti srce i žile, učinkovita je protiv depresije, poboljšava probavu, dok razna variva krijepe i jačaju imunitet.
Tjestenina, osobito ona od nepročišćenog brašna, djeluje umirujuće, zbog B vitamina. Ali ne pretjerujte u količini. Krumpir, najpoznatija namirnica, lijek je za 'sto bolesti', dok su mišanca i raštika zeleni zaštitnici zdravlja, a grah je nezamjenjiv u zimskim danima.
Provjerite zašto je ljekovita domaća kokošja juha, zašto je kokoš s purom izabrani ljekoviti recept Dalmatinske zagore, zašto je suho meso s palentom za prste polizati, probajte palentu s lučicom na Anin način, uživajte u tjestenini na zeleni način, u njokima s maslacem, ispecite kruh ispod peke, puricu s mlincima ili meso na dalmatinski ispod peke. Iskušajte zdrave kombinacije - grah s kiselim kupusom i suhim mesom, raštiku ugusto, mišancu na jušno, nećete zažaliti.
U ponedjeljak, 27.1. na dar samo u Večernjem listu kuharica Narodna tradicijska jela.