mljaac!

Kuharica otkrila kako ispeći najbolju puricu: Za hrskavu kožicu trebate jedan sastojak...

Foto: Shuttershock
Kuharica otkrila kako ispeći najbolju puricu: Za hrskavu kožicu trebate jedan sastojak...
07.12.2022.
u 15:30
Objašnjava da ovo koristi jer će zadržati vlagu dulje od maslaca, pa kada dodate začine, sav će se taj okus upiti na koži i ispod nje.
Pogledaj originalni članak

Božić se brzo približava i milijuni će obitelji biti u potrazi za najboljim darovima za obitelj i prijatelje. No za one koji kuhaju na veliki dan, jedina stvar na umu bit će purica i kako usavršiti jelo za sve goste.

Jedna bi kuharica mogla imati odgovore za vas jer se kune u nepogrešivu metodu za podlijevanje purice, a ona ne uključuje klasični element maslaca, kako piše Mirror.

Žena koja objavljuje na TikToku pod profilom @chefmoise_ podijelila je svoju neobičnu metodu pečenja puretine, a video je postao viralan s više od 10,2 milijuna pregleda i 700 tisuća lajkova.

@chefmoise_ Then at the END, baste her in butter and omg 😳 #chefmoise #turkeyrecipe #juicyturkey ♬ She Knows - J. Cole

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

"Nijedan kreator sadržaja ne govori o savršenoj priprema purice koja će svaki put jamčiti mekano i sočno jelo. Naravno da postoji milijun recepata za puretinu, ali iz nekog razloga nijedan od ovih kuhara ne koristi ovu posebnu pastu. Ljubiteljima puretine nema nijanse na maslacu, maslac može biti izvrstan dodatak, ali ja osobno puricu volim pripremati s majonezom”, ispričala je.

Zatim pomiješa zdjelu pola majoneze i pola jogurta kako bi napravila temeljac za svoju puricu te doda začine po želji. Objašnjava da ovo koristi jer će zadržati vlagu dulje od maslaca, pa kada dodate začine, sav će se taj okus upiti na koži i ispod nje.

"Budući da će se ulje odvojiti od majoneze, dobit ćete dodatno hrskavu kožu zajamčeno", dodala je kuharica.

U snimci, ona maže majonezu i pastu od jogurta preko purice kako bi joj dala sjajnu vanjštinu prije nego što je stavi u pećnicu da dobije hrskavu kožu. Pametna kuharica potvrdila je u sljedećem videu da neće imati okus majoneze ako upotrijebite njezin recept, jer se kuha i začini su dominantni okus.

"Ima toliko smisla. Majoneza se koristi za stvaranje korice, a jogurt je tu da omekša. Ovo je pametno”, komentirala je jedna korisnica, dok je jedan korisnik rekao: "Koristio sam majonezu prije šest godina i to je bila najbolja purica koju sam ikad jeo! Nikad se nisam osvrnuo."

Muškarac otkrio trik za perilicu posuđa pa izazvao burnu raspravu: 'Ovo uopće nema smisla'

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

NE
neberemed
23:11 07.12.2022.

Vidim znalci o tome kaj se kod nas jelo sole pamet.uvek se za blagdane oko novoga leta pekla purica i jela u starom letu da nogama zagrebe staru a odojak u novom letu da gubicom izruje u dobro novo leto.osim toga,zakaj zagorci uzgajaju purice i to među najboljima,kaj zato da bi jajca nesle i purani purpurikali po dvorištu?uz purice idu i mlinci a zajedno ide savršeno.puricu se može zalevat i pivom kad se peče ko sve pernato,em je hrskavo,em lepo izgleda.

Avatar JustForYou
JustForYou
21:26 07.12.2022.

Kao prvo u Hrvatskoj nije obicaj niti je ikad bio obicaj jesti tuke ili ti ga po dudeku i regici purice. U nas se peklo prasence, jagnje, ili koji komad mesine, sarme a ne "purice", stovise u nas se uopce nisu jele tuke niti se sjecam da ih je bilo po butigama za uzet li je to od kad ste dosli sa marsa i postali balkanski anglosaksonci pa postalo po novorvackom "cool" i "fancy".