Prefino

Kuharica otkrila: Marinirajte piletinu za roštilj sa samo tri sastojka i bit će odlična

Foto: shutterstock
Kuharica otkrila: Marinirajte piletinu za roštilj sa samo tri sastojka i bit će odlična
01.05.2021.
u 07:00
Samo jedna promjena u pripremi pečene piletine popravit će njezin okus.
Pogledaj originalni članak

Uz ćevape i pljeskavice koje se tradicionalno danas peku na roštilju, mnogi vole i pečenu piletinu. Kako biste postigli hrskavost i odličan okus, marinirajte komade mesa nekoliko sati prije - i to uz trikove i savjete kuharice Claire Lower.

Za Lifehacker kaže da se odlična marinada može napraviti od samo tri sastojka - jogurta, češnjaka i soli! 

U jednoj posudi pomiješajte jogurt i sol s češnjakom - količina ovisi o kilogramima mesa koje imate, a Claire u pravilu koristi jednu žlicu soli s češnjakom na svaku čašicu jogurta.

Marinadu prelijete preko piletine koju namjeravate jesti na žaru, stavite piletinu u vrećicu i ostavite vrećicu u hladnjaku preko noći,  ili barem 6 sati prije pečenja. Kad dođe vrijeme za roštilj, jednostavno obrišite višak papirnatim ručnikom i pecite. 

Genijalni trikovi za roštilj zbog koji ćete se pitati zašto to niste znali prije:

Foto: Thinkstock
Foto: screenshot/youtube
roštiljanje
Foto: Thinkstock
summer bbq
Foto: Thinstock
roštilj
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
pljeskavica,roštilj
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Roštilj
Foto: Danijel Berković/Pixsell
roštilj
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Ilustracija
Foto: Shutterstock

Split je idealan grad za umirovljenike, prema poznatom američkom magazinu:

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
18:11 01.05.2021.

Zna li "autorica" copy paste članka ispeči jaja sa slaninom?

DU
Deleted user
18:09 01.05.2021.

svašta. Koliko češnjaka? kakva žlica ? jušna ili kavena????

DU
Deleted user
14:09 01.05.2021.

Hebo te, sto ste vi po hrvatskoj jeli sva ova stoljeca i sve ove godine, pasli travu i jeli sirovo meso dok se nisu pojavili anglosaksonski copypasteri u vecernjem listu sa njihovim "receptima".