prefino

Kuharica otkrila: Marinirajte piletinu za roštilj sa samo tri sastojka i bit će odlična

Foto: shutterstock
Kuharica otkrila: Marinirajte piletinu za roštilj sa samo tri sastojka i bit će odlična
10.04.2022.
u 07:00
Samo jedna promjena u pripremi pečene piletine popravit će njezin okus.
Pogledaj originalni članak

Krenula je sezona roštiljanja, a uz ćevape i pljeskavice koje se tradicionalno peku na roštilju, mnogi vole i pečenu piletinu. Kako biste postigli hrskavost i odličan okus, marinirajte komade mesa nekoliko sati prije - i to uz trikove i savjete kuharice Claire Lower.

Najljepši proljetni prizori stižu iz Japana: Procvjetala stabla trešnje prava su atrakcija ❤😍

Za Lifehacker kaže da se odlična marinada može napraviti od samo tri sastojka - jogurta, češnjaka i soli! 

U jednoj posudi pomiješajte jogurt i sol s češnjakom - količina ovisi o kilogramima mesa koje imate, a Claire u pravilu koristi jednu žlicu soli s češnjakom na svaku čašicu jogurta.

Marinadu prelijete preko piletine koju namjeravate jesti na žaru, stavite piletinu u vrećicu i ostavite vrećicu u hladnjaku preko noći,  ili barem 6 sati prije pečenja. Kad dođe vrijeme za roštilj, jednostavno obrišite višak papirnatim ručnikom i pecite. 

Genijalni trikovi za roštilj zbog koji ćete se pitati zašto to niste znali prije:

Foto: Thinkstock
Foto: screenshot/youtube
roštiljanje
Foto: Thinkstock
summer bbq
Foto: Thinstock
roštilj
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
pljeskavica,roštilj
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Roštilj
Foto: Danijel Berković/Pixsell
roštilj
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Ilustracija
Foto: Shutterstock

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.