Jedna žena na Tik Toku otkrila je odličan način sjeckanja luka koji bi mogao uštedjeti vrijeme, ali i smanjiti suze. Naime, kuharica i nutricionistica, pod korisničkim imenom @frommylittlekitchen, detaljno je opisala i demonstrirala kako savršeno narezati luk na kockice, piše Express.
Kuharica u videu drži luk okrenut naopako i uspravno, nakon što je odrezala krišku s vrha radi stabilnosti. Zatim drži vrh luka za donji dio i nožem reže glavicu. Nakon toga okreće luk na stranu i sjecka ga. Rezultat je savršeno narezan luk na kockice. "Ne mogu vjerovati da sam tek s ovoliko godina doznala da se luk može tako rezati. Recite mi da nisam jedina", napisala je u opisu videa.
Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put
Njezin video prikupio je gotovo šest milijuna pregleda, a korisnici su bili oduševljeni njezinim načinom rezanja luka, pa su to brzo i podijelili u komentarima.
@frommylittlekitchen Literally life-changing 🤯🧅 #kitchenhack #cuttingonions #foodhacks #mealprep #fyp ♬ original sound - Melanie Lionello
"57 godina suza od luka i tek sada doznajem za ovo", napisala je jedna korisnica.
"Ovaj način bi nas trebali učiti kad smo mali", komentirala je druga, a treća je dodala: "Moja baka me naučila ovaj trik pa ja i ne znam za drugi način, a nikada nema suza!"
Nutricionistica je u jednom od videa objasnila i zašto nam zapravo od luka idu suze. Naime, rezanjem luka otvaraju se stanice koje su pune tekućine. Ta tekućina miješa se sa sumporom koji luk apsorbira iz tla s drugim mineralima. U tom spoju nastaje sin-propanethial S-oksid, koji se pretvara u paru i iritira oči. To stvara osjećaj žarenja i peckanja, što prouzročuje suze.
Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!
Koje otkriće. Pa je tako radim oduvijek a nitko me nije učio. Zdrava logika.