ISPROBAJTE!

Kuharica podijelila odličan recept za kremasta kajgana: Držite se ove pripreme i nećete požaliti

Foto: Shutterstock
Kuharica podijelila odličan recept za kremasta kajgana: Držite se ove pripreme i nećete požaliti
28.09.2022.
u 14:30
Kajgana za doručak, večeru pa čak i ručak, odlično je jelo kada nemate vremena za kuhanje, a i dalje ćete pojesti kvalitetan obrok
Pogledaj originalni članak

Emily English, kuharica i nutricionistica, otkrila je svojim pratiteljima na društvenim mrežama koja je tajna savršene kajgane. Iako je jelo inače jednostavno, Emily smatra da se treba pažljivo i polako raditi da bi ispalo ukusno, a tvrdi i da postoji određena metoda koja je ključna kako biste dobili najbolja jaja ikada, piše Express.

Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete:

Foto: Youtube
Jaje
Foto: Thinkstock
Jaje
Foto: Thinkstock
Sendvič s jajima
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Dakle, jaja čvrsto umutite u zdjeli, umiješajte sve bjelanjke i žumanjke, začinite solju i paprom i ostavite da odstoji pet minuta. Uzmite tavu, u nju stavite komadić maslaca i zatim ulijte jaje iz zdjele. Zatim kuhajte jaja, lagano i polako. Miješajte ih dok se ne počnu stvrdnjavati, a zatim počnite gurati prema unutra kako biste stvorili veće komade za teksturu. Držite jaja s jedne strane posude kako biste smanjili kontakt s toplinom. Uključite i isključite tavu, pomičući jaja dok se ne drže zajedno. Potom poslužite na komadu dizanog tijesta, prelivenog maslinovim uljem.

- Imat ćete najbolja kremasta jaja ikada! - rekla je.

Kuharica je također istaknula i da postoji granica između sirovog i kuhanog, ali da su jaja savršena ako se drže zajedno, bez obzira na to što su možda 'klimava'.

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.