dobro je znati

Kuhate čaj s proključalom vodom? Zaboravite na to, ovo je ispravan način pripreme omiljenog napitka

Foto: Pexels
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Foto: Pexels
22.12.2024.
u 07:00
Sve dodatke koje volite dodajte na samom kraju.
Pogledaj originalni članak

Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i točan način pripreme čaja. Što god voljeli dodajte u njega – mlijeko, med i limun, cimet... Morate znati kako ga pripremiti. Profesionalni kušač hrane i pića Martin Isark rekao je da se nikada ne biste trebali koristiti proključalom vodom kada pripremate čaj, piše The Sun.

'Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija okuse čaja i zapravo vam ostaje neki suhi okus, uglavnom je to tanin', dodaje.  Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osjetili. 

Mark objašnjava da tradicija korištenja kipuće vode potječe iz vremena kada voda nije bila sigurna za piće te se morala prokuhavati kako bi se eliminirale bakterije. Uz to, dodaje da bi mlijeko i šećer trebali biti posljednji sastojci u pripremi čaja. 

S druge strane, bivši kraljevski batler Grant Harrold ističe da je običaj dodavanja mlijeka nakon vode nastao u 18. stoljeću. Tada je lončar Josiah Spode predstavio visokokvalitetni porculan koji je bio otporan na toplinske pukotine, što je omogućilo pripremu čaja na ovaj način, posebno među višim društvenim slojevima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.