tri festivalska dana

Kulinarske radionice vrhunskih chefova na 3. Hrvatskom festivalu hrane i vina

Foto: PR FOTO
Hrvatski festival hrane i vina
Foto: PR FOTO
Hrvatski festival hrane i vina
Foto: PR FOTO
Hrvatski festival hrane i vina
Foto: PR FOTO
Hrvatski festival hrane i vina
Foto: PR FOTO
Hrvatski festival hrane i vina
10.11.2015.
u 10:37
Hrvatski festival hrane i vina donosi preko trideset besplatnih kulinarskih radionica – Poznati chefovi predstavljaju autorske recepte i otkrivaju kulinarske tajne
Pogledaj originalni članak

Hrvatski festival hrane i vina koje će se od 13. do 15. studenoga održati u sportskoj dvorani Arena Zagreb, donosi čak 32 kulinarske radionice domaćih i stranih chefova, blogera, gastro stručnjaka i zaljubljenika u ukusna i originalna jela.

Tijekom tri festivalska dana, posjetitelji će imati priliku besplatno pratiti preko 30 kulinarskih radionica i degustirati autorska jela voditelja radionica. Kroz show cooking, na dvije pozornice, voditelji radionica predstavit će najnovije gastro trendove i otkriti brojne kulinarske savjete. Kulinarske radionice koncipirane su na način da svatko od brojnih posjetitelja festivala može pronaći kuhinju koja ga zanima – od vrhunske gastronomije, tradicionalnih autohtonih jela do egzotične kuhinje i pripreme zdravih i raw food jela. Ljubitelje raznih slastica i pečenja kolača oduševiti će poseban Cake&Bake program uz nastupe vrhunskih majstora slastičarstva.

Hrvatski festival hrane i vina kroz uzbudljive kulinarske radionice predstavlja i dva restorana koja su ove godine privukla izrazito pozitivnu pažnju – zagrebački hit restoran Mundoaka Streetfood predstavlja se nastupom Marka Palfija a splitska Paradigma dovodi chefa kuhinje Antu Udovičića.

Marko Palfi iz Mundoake, povodom skorog otvorenja filijale Mundoake u Čakovcu, inspirirao se tradicionalnom kuhinjom Međimurja. Drugog dana festivala, u subotu 14.11. u 16.30 sati pripremati će sofisticirano ali jednostavno jelo - pileći parfait te guščju jetru uz brioche od prirodnog kvasca.

Splitski restoran Paradigma poznat po suvremnoj i inventivnoj interpretaciji mediteranske kuhinje, ove zime predstavlja jedinstveni gastro koncept – gostujući pop up restoran u Zagrebu. Chef Ante Udovičić u nedjelju 15.11. u 15.45 vodit će kulinarsku radionicu u sklopu koje će otkriti recept vrlo posebnog rižota i otkriti optimalnu tehniku pripreme rižota, jela po kojem se prepoznaju vrhunski kuhari.

Radno vrijeme Hrvatskog festivala hrane i vina
Petak 13.11. od 14.00 do 21.00 sati
Subota 14.11. od 10.00 do 21.00 sati
Nedjelja 15.11. od 10.00 do 20.00 sati

Više o Hrvatskom festivalu hrane i vina:
www.festivalhraneivina.hr
www.facebook.com/hrfhv

Pogledajte na vecernji.hr