RESTORAN

Kušati cresku janjetinu u Bukaleti nije preporuka nego obveza

Foto: VL
Kušati cresku janjetinu u Bukaleti nije preporuka nego obveza
26.07.2011.
u 12:00
Restoran Bukaleta u Loznatima, svega nekoliko kilometara od grada, najbolje je što Cres gastronomski nudi.
Pogledaj originalni članak

Cijeli dan lutao sam otokom tražeći restoran u kojem ću moći pojesti poznatu cresku janjetinu ispod peke. U jednom restoranu su mi rekli da je trebam naručiti dan prije, i to za najmanje osam osoba.

Bio sam tužan i pomalo razočaran kada su mi umjesto toga na svakom koraku nudili odojka s ražnja. Na plus 30 i nešto takav ručak nisam smatrao najpametnijim izborom. I onda sam, na preporuku jednog prijatelja, pogodio u sridu.

Restoran Bukaleta u Loznatima, svega nekoliko kilometara od grada, najbolje je što Cres gastronomski nudi. Ambijent je seoski, a atmosfera u njemu baš onakva kakva i treba biti. Jednostavna i oslonjena na umijeće kuhanja tradicionalnih jela.

Drvo i karirani stolnjaci, domaće vino i onda ono zbog čega se isplatilo lutati. Domaći vreli kruh, janjetina ispod peke, domaće povrće i luk, malo krumpira.

Gospodo, kapa do poda, ne pamtim kada sam tako dobro jeo za 200 kuna.

Svjetski dan bubrega

Ova bolest godišnje pogađa više od 850 milijuna ljudi, simptomi su nespecifični, a ključ je prevencija

Svake godine, drugog četvrtka u ožujku, obilježava se Svjetski dan bubrega. Riječ je o globalnoj kampanji koja se provodi diljem svijeta s ciljem podizanja svijesti o važnosti bolesti bubrega, od koje na svjetskoj razini boluje više od 850 milijuna ljudi, među kojima čak 300.000 u Hrvatskoj. Prema podacima iz 2019. godine, ova bolest uzrokovala je više od 3,1 milijun smrtnih slučajeva.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.