RESTORAN

Kušati cresku janjetinu u Bukaleti nije preporuka nego obveza

Foto: VL
Kušati cresku janjetinu u Bukaleti nije preporuka nego obveza
26.07.2011.
u 12:00
Restoran Bukaleta u Loznatima, svega nekoliko kilometara od grada, najbolje je što Cres gastronomski nudi.
Pogledaj originalni članak

Cijeli dan lutao sam otokom tražeći restoran u kojem ću moći pojesti poznatu cresku janjetinu ispod peke. U jednom restoranu su mi rekli da je trebam naručiti dan prije, i to za najmanje osam osoba.

Bio sam tužan i pomalo razočaran kada su mi umjesto toga na svakom koraku nudili odojka s ražnja. Na plus 30 i nešto takav ručak nisam smatrao najpametnijim izborom. I onda sam, na preporuku jednog prijatelja, pogodio u sridu.

Restoran Bukaleta u Loznatima, svega nekoliko kilometara od grada, najbolje je što Cres gastronomski nudi. Ambijent je seoski, a atmosfera u njemu baš onakva kakva i treba biti. Jednostavna i oslonjena na umijeće kuhanja tradicionalnih jela.

Drvo i karirani stolnjaci, domaće vino i onda ono zbog čega se isplatilo lutati. Domaći vreli kruh, janjetina ispod peke, domaće povrće i luk, malo krumpira.

Gospodo, kapa do poda, ne pamtim kada sam tako dobro jeo za 200 kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.