Slasnim lignjama dali biste neki novi okus?
Jednostavan i maštovit recept u kombinaciji s povrćem i grejpom iznenadit će i vas i vaše ukućane.
1. Lignje razrežite da dobijete ravnu plohu, malo ih zarežite po površini, a zatim narežite na veće komade.
2. Na 4 žlice maslinova ulja stavite pirjati sitno nasjeckan luk. Kad se isprži, dodajte mu nasjeckani češnjak i sjeckanu rajčicu. Kratko pirjajte da dobijete umak pa umiješajte lignje, peršin, bosiljak i nastavite pirjati da lignja omekša. Podlijte vinom, dodajte sojine klice, umak od soje, sjeckanu papričicu te posolite i popaprite.
3. Dok se lignje pirjaju, na malo zagrijanog ulja lagano popržite tikvice narezane na ploške. U manju posudu za pečenje posložite rajčicu narezanu na ploške, preko nje pripremljene tikvice i prelijte lignjama u umaku.
4. Sve zajedno još kratko pecite u pećnici da se okusi sljube.
5. Grejpu ogulite koru, isfiletirajte (skinite kožicu) i narežite na kockice. Grejp začinite bosiljkom, uljem i acetom balsamicom i poslužite lignje na povrću s aromatičnim grejpom.
Recept je preuzet s www.dobartek.spar.hr
Više recepata potražite OVDJE