Ovo sigurno baš svi volite jesti. Juneći odrezak u marinadi od limuna fino je i osvježavajuće jelo za sve one koji žele jesti meso i ljeti. Lagano i ukusno.
Sastojci: 3 žlice maslinovog ulja, 3 žlice svježeg soka od limuna, 4 sitno nasjeckana češnja češnjaka, 1 veća ljuta paprika, očišćena od sjemenki i sitno nasjeckana, 2 žličice chilija, 1 žličica samljevenog kima, 1/2 žličice morske soli, 680 g junećeg odreska
Priprema: U plitku posudu ulijte ulje, limunov sok, češnjak, papriku, čili, kim i sol, pa dobro promiješajte. Odrezak uvaljajte u ovu mješavinu začina. Posudu prekrijte plastičnom folijom i držite je u hladnjaku najmanje dva sata. Uljem premažite dio pećnice za grill, pa zagrijte pećnicu na srednju temperaturu. Osušite meso kuhinjskim ubrusom. Grilajte meso 8-10 minuta i za to vrijeme okrenite ga jednom. Kada je gotovo, odmah ga poslužite.
>>U borbi s kilogramima jedete samo povrće? Evo zašto je to 'loša ideja'