Amerikanka Jordan iz Baltimorea podijelila je jednostavni recept za ukusni snack ili međuobrok koji je oduševio mnoge pratitelje: 'zavrnute' komade slanine iz friteze. Jordan inače pod imenom @jzeats redovito na platformi objavljuje recepte koje je lako slijediti, a desetci tisuća pratitelja slijede i njene objave...
"Zavrnuti komadi slanine su savršeno hrskavi i slani zalogaji za bilo koje doba dana", napisala je autorica.
VEZANI ČLANCI:
Iako u svom receptu koristi deblje narezane komade, napomenula je i da se slanina može i tanko rezati, a za mast koja s nje kapa na dno friteze domišljato stavlja; krišku kruha.
Slanina iz friteze:
- Snažno 'zavrtite' komade slanine
- Upalite fritezu na 180°C
- Posložite komade slanine u fritezu, jedan do drugog
- Pržite deset do 12 minuta
- Izvadite ih i stavite na papirnati ubrus da se ohlade (kad se ohlade biti će još hrskaviji).
- Nema greške s hrskavom slaninom! - napisao je jedan pratitelj.
"Kruh na dnu; genijalno!" dodao je drugi.
- Kruh sprječava da mast leti okolo, a ako ga ne želite baciti, dodajte još dvije fete i napravite krutone - savjetuje autorica, prenosi Express.
Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!