Isti dan kao lani

Lošinjski arhipelag bilježi milijunto noćenje

Foto: Tamara Opačak-Klobučar
Lošinjski arhipelag bilježi milijunto noćenje
25.07.2013.
u 14:55
Već tradicionalno na tom se pješčanom otoku posljednje srpanjske nedjelje održava velika fešta povodom povratka Suščana razasutih po svijetu, najviše ih je u SAD-u, na rodni otok.
Pogledaj originalni članak

Milijunto noćenje na lošinjskom arhipelagu ove će godine biti zabilježeno istoga dana kao i lani, sutra 26. srpnja, što će se i prigodno proslaviti u nedjelju na otoku Susku u sklopu proslave Dana iseljenika. Već tradicionalno na tom se pješčanom otoku posljednje srpanjske nedjelje održava velika fešta povodom povratka Suščana razasutih po svijetu, najviše ih je u SAD-u, na rodni otok.

Ove su godine Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica, uz pomoć stanovnika, pripremili bogat i raznolik program za domaće i njihove goste, od etno izložbe i degustacije otočkih proizvoda i vina do sporta, foklora i zabave. U Klubu iseljenika bit će predstavljen i Plan i program destinacijskog menadžmenta i razvoja turizma otoka Suska do 2020. godine. Projekt sadrži ideje o obnovi vinograda po kojima su Suščani bili poznati, specifičnoj gastronomiji i poljoprivrednim proizvodima, autohtonom bilju, očuvanju kulturno povijesne baštine, suščanskog jedinstvenog govora i nošnje te prirodnih ljepota kojima se diče: pješčane plaže čiji je pjesak, kažu, ljekovit.

>> Turistička sezona u Zagrebu bolja nego na Jadranu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.