talenti

Ma Rina: nakit s daškom Orijenta

Foto: Arhiva VL
ma rina (1)
Foto: Arhiva VL
ma rina (1)
Foto: Arhiva VL
ma rina (1)
10.02.2013.
u 00:01
Marina Gostimir svoj kreativni odušak pronašla je u macrame tehnici, kojom izrađuje ogrlice i narukvice
Pogledaj originalni članak

Macramé, drevna arapska vještina vezivanja čvorova u određene uzorke, dugo je bila zaboravljena. Prije pola stoljeća hippie pokret vratio ju na scenu, prigrlili su je i modni dizajneri a u posljednje vrijeme kreativci ovu dekorativnu vještinu pretvaraju u prave male umjetničke radove.

Barem se tako može suditi po djelima koje možete vidjeti na Facebook profilu Ma Rina. A Marina Gostimir, mlada Zagrepčanka i vlasnica profila sama kaže da stvari postaju sve ozbiljnije, iako je riječ o hobiju.

\"Ne znam ni sama kako je počelo moje druženje s macraméom; jednostavno oduvijek imam potrebu nešto izrađivati. Prošla sam brojne radionice i tečajeve i konačno sam shvatila da želim izrađivati nakit. U macraméu zaista uživam pa svaki slobodni trenutak pletem, kombiniram boje i ukrase, rastavljam stari nakit i sastavljam novi, razmišljam što sa čime mogu spojiti....\", otkrila je.

Ma Rina u svojoj ponudi ima različite vrste narukvica i ogrlica a trenutno isprobava uzorke za naušnice koje bi se uskoro trebale naći u ponudi. Uz odrasle, Ma Rina u svojoj ponudi ima i dječje narukvice, a budući vlasnik prilikom izrade može odabrati boju i vrstu ukrasa po želji. Vrijedna kreativka ističe kako je njen nakit uniseks, pa lijepa unikatna narukvica može biti idealan poklon za muškarca koji zna i voli nositi nakit. A i Valentinovo se bliži...

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.