nisu baš isplativi

Mehaničari otkrivaju 5 automobila s kojima nećete prijeći ni 160 tisuća kilometara

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
29.05.2024.
u 13:30
Zaposlenici Accurate Automotivea, mehaničarske radione u Coloradu, otkrilo je automobile za koje ne vjeruju da će prijeći ni 160 tisuća kilometara.
Pogledaj originalni članak

Kada je riječ o velikim ulaganjima u život, automobil je pri vrhu popisa. On sigurno nije jeftini - čak i ako kupujete rabljeni - što znači da biste uvijek trebali istražiti pouzdane marke i modele. Iako postoji nekoliko ljestvica stručnjaka dostupnih na internetu, možda biste trebali razmotriti i mišljenje ljudi koji automobile vide u njihovom najgorem izdanju: mehaničari. Nekoliko zaposlenika Accurate Automotivea, mehaničarske radione u Coloradu, otkrilo je automobile za koje ne vjeruju da će prijeći ni 160 tisuća kilometara, piše Best Life. 

Mercedes: Prvi na listi je Mercedes. Na ljestvici pouzdanih automobila Consumer Reports (CR) iz studenog 2023., Mercedes-Benz je bio predzadnji od 30 vozila. Prema CR-u, marke automobila ocjenjuju se na temelju povratnih informacija članova, a zatim stručnjaci proučavaju 20 pogrešaka u rasponu od smetnji do značajnih problema. Ozbiljnost svakog problema se zatim mjeri kako bi se stvorio predviđeni rezultat pouzdanosti između 1 i 100. Na ljestvici 2023. Mercedes je postigao samo 23 od 100.

Jeep: Mehaničari zatim tvrde da niti jedan Jeep neće prijeći 160 tisuća kilometara. Prema podacima CR-a, Jeep je nadmašio Mercedes, ali samo za nekoliko bodova. Marka je dobila samo 26 od 100 bodova.

Audi: Idući je na redu popularni Audi. Mehaničari ističu kako Audi ima dobar interijer i performanse, ali da, mehanički, ovi automobili mogu predstavljati veliki problem nakon 160 tisuća kilometara. Audi je također na dnu CR-ove liste pouzdanih vozila, na 19. mjestu s rezultatom 43 od 100.

Chevrolet: Oni će također malo vjerojatno prijeći veliku kilometražu i to je opet u skladu s podacima CR-a. Chevrolet je zauzeo 20. mjesto od 30 i dobio je ocjenu 43 od 100. Međutim, vrijedno je napomenuti da je Chevy Equinox imao visoku ocjenu pouzdanosti među markama na CR-ovoj listi.

Bilo koji vrhunski brend: Konačno, jedan mehaničar Accurate Automotive nudi širu procjenu automobila koji neće izdržati do 160 tisuća kilometara, ukazujući na vrhunske, luksuzne automobile općenito. S obzirom na to da se radi o najskupljim vozilima, pomislili biste da ćete imati zajamčenu dugovječnost s većim ulaganjem—ali to nije uvijek slučaj.

Prema podacima CR-a, nekoliko je potrošača imalo problema s luksuznim automobilima, uključujući Mercedes, Volvo, Audi i Cadillac. Svi su bili u donjem dijelu liste. Međutim, Lexus, Porsche i BMW tri su marke koje su probile prvih 10 u pogledu pouzdanosti. Lexus je preuzeo prvo mjesto, rangiran čak i više od dobro poznatih pouzdanih marki Toyote i Honde, s ocjenom 79 od 100.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.