Restoran Fort Apache

Posljednji put kad je bila ovakva pljačka, premijer je izglasao nepovjerenje političaru

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
fort apache
Foto: VL
tjedan-gableca
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
fort apache
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
fort apache
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
fort apache
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
fort apache
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
fort apache
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
fort apache
Foto: VL
gableceda - default
13.05.2014.
u 10:25
Poznati komičar Ivan Šarić u dva će tjedna obići 20 restorana te ocijeniti ambijent, hranu, osoblje, cijene...
Pogledaj originalni članak

Restoran Fort Apache, “tvrđava od restorana”, nalazi se pokraj Samobora.

Radite li u Zagrebu, ne znam točno kako ćete uspjeti stići onamo na gablec i natrag na posao, ali radite li u blizini, svakako svratite u taj restoran. Interijer je izvrsno uređen. Usudio bih se čak reći da je to najbolje tematski uređen prostor u Hrvatskoj.

Foto: VL

Oni koji se ne slažu s tom ocjenom, neka me pozovu k sebi na ručak pa da ispravimo nepravdu. Restoran je toliko prostran da može ugostiti cijeli Samobor i Sloveniju (OK, to i nije toliko teško). Prepoznatljiv je po svojim velikim i sočnim “steakovima”.

Prvo jelo koje smo kušali u sklopu Gablecede bilo je “chilli con carne”. Za one koji su neupućeni u meksičku hranu recimo da je to mljevena junetina s grahom i čilijem. Uz to su poslužene tortilje. Možda će vam se učiniti čudnim jesti mljeveno meso žlicom, ali vjerujte, znaju ti Meksikanci što valja...

Jako ukusno, a nakon pojedene porcije, jamčim da još dugo nećete biti gladni. I sve to za 25 kuna. Posljednji put kad je bila takva pljačka, premijer je izglasao nepovjerenje jednom političaru, tako da požurite na “chilli con carne” dok možete.

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Drugo jelo po cijeni od 35 kuna je “the roundup”. Naručite gablec, a dođe pladanj pun hrane! A na njemu pečeni krumpiri, štapići od mozzarelle, piletina, kolutovi luka, “sour cream”, a kao šlag na torti – još i rebarca sa žara.

Najviše su mi se svidjela upravo rebarca koja toplo preporučujem.

Pogledajte na vecernji.hr