za pravu uživanciju

FOTO Jeste li ih ikada posjetili? Ovo su najljepše skrivene plaže u Hrvatskoj

Foto: Shutterstock
Foto: Instagram/@sigfrid_z
Foto: Shutterstock
Foto: Instagram/@neejoe78
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
07.07.2024.
u 16:30
Pogledaj originalni članak

Ako ovog ljeta želite odmor daleko od gužve i buke, u nastavku smo izdvojili nekoliko najljepših skrivenih plaža koje čekaju da ih istražite!

Golden Bay, Krk: Golden Bay samo je jedan od naziva za ovu rajsku plažu na zapadnoj obali otoka. Velo Čelo, Biškupići i Zlatna plaža – sve su to nazivi za ovu prelijepu šljunčanu uvalu koja se smjestila nekoliko kilometara sjeverno od Stare Baške. Zlatna plaža nešto je uistinu posebno. Nalazi se ispred visoke impozantne stijene gdje obitavaju bjeloglavi supovi. Tu si i dvije manje spilje pored same plaže.

Veli žal, Palagruža: Do plaže se može doći autom ili brodom, a cesta je asfaltirana i dobro označena. Plaža Veli Žal je šljunčana plaža sa mjestimično pjeskovitim dijelovima, a kako se udaljavate prema rubovima plaže postaje i stjenovita. Idealna je za romantičare koji traže bijeg od stvarnosti, uz čisto more i prekrasnu prirodu.

Bili boci, Proizd: Na sjevernoj obali otoka nalazi se popularna šljunčana i stjenovita plaža Bili Boci, koja impresionira svojim neobičnim stijenama i s koje se pruža prekrasan pogled na susjedni otok Hvar.

Beritnica, Pag: Plaža Beritnica nalazi se nedaleko od mjesta Metajna na otoku Pagu i mnogi ju smatraju jednom od najljepših u zemlji. Posebnu joj čar daje činjenica da nije dostupna autom, već do nje morate prošetati ili doploviti barkom.

Mali bok, Cres: Mali Bok je jedna od najljepših idiličnih uvala okružena visokim stijenama koje je čine još egzotičnijom. Nalazi se u malom mjestu Orlec.

Nugal, Makarska rivijera: Skrovita plaža posljednjih nekoliko godina privlači sve više pažnje domaćih i stranih turista. Okružena liticama i šumom, ova šljunčana i pomalo izolirana plaža omiljena je među naturistima jer im pruža privatnost.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.