jeste li i vi primijetili?

Mlađe je slađe: Zašto su starijim ženama sve više privlačni muškarci generacije Z?

Foto: Shutterstock
Mlađe je slađe: Zašto su starijim ženama sve više privlačni muškarci generacije Z?
05.10.2024.
u 20:18
"Mlađi muškarci djeluju otvorenije i manje opterećeni nesigurnostima", izjavila je jedna sudionica istraživanja
Pogledaj originalni članak

Hollywood je desetljećima romantizirao 'boy toya', muškarca koji je mlađi od svoje partnerice. Istraživanje je otkrilo da je ta razlika u godinama prešla s velikih ekrana u naše svakodnevne živote jer su milenijalke otkrile da su mlađi muškarci generacije Z emocionalno dostupniji, nude više divljenja i manje konkurencije od svojih starijih vršnjaka, piše Daily Mail.

Više od polovice Amerikanaca u dobi od 18 do 34 godine izjavilo je da vide više prednosti u vezi ili braku s nekim tko je 10 i više godina stariji ili mlađi od njih. Kao glavni razlozi navedeni su fizička privlačnost, emocionalna zrelost i financijska sloboda. Anketa Ipsosa pokazala je da je 74 posto žena, koje su izlazile s mlađim muškarcima, seksualno ispunjenije te su doživjele više zabave i užitka u vezi s mlađima nego u vezi s nekim svojih godina.

Istraživači su ispitali 207 žena koje su izlazile s mlađim muškarcima, otkrivši da su one bile dostupnije i nisu osjećale potrebu za natjecanjem sa svojim partnerom jer su bili u različitim životnim fazama. Otprilike osam od deset sudionika koji su imali dobnu razliku od 10 i više godina u svojim vezama reklo je da su mogli lakše izraziti svoje potrebe i želje, vjerovati namjerama svog partnera te da su mogli biti ono što jesu.

VEZANI ČLANCI:

"Ne ugrožavaju ga nikakvi aspekti mog života jer smo automatski na različitim mjestima zbog razlike u godinama", objasnila je jedna žena. "Čini se da su žene mojih godina uzbuđene svježinom i nedostatkom ogorčenosti koja dolazi s izlaskom s nekim mlađim. Mlađi muškarci djeluju otvorenije i manje opterećeni nesigurnostima", izjavila je druga.

Slavne osobe već dugo zagovaraju okretanje mlađem partneru, a neki to dovode do ekstremnih razina poput 78-godišnje Cher čiji je dečko Alexander 'AE' Edwards mlađi 40 godina. Ipak, ostalo je pitanje što muškarci imaju od izlaska sa starijom ženom, poznatom i kao 'cougar'?

StudyFinds je izvijestio da su od 201 muškarca ispitanog u anketi mnogi rekli da su privučeni emocionalnom zrelošću koja dolazi s izlaskom sa starijom ženom, a jedna je osoba rekla da cijeni što ima stariju partnericu u blizini jer je ona zrelija od drugih njegovih godina. No i više od toga, mlađi muškarci smatraju da ih je izlazak sa starijom ženom natjerao da brže odrastu, i emocionalno i društveno.

Majka ima jedanaestero djece s osam različitih očeva i zbog toga često trpi uvrede: ‘Nije me briga što ljudi misle’

"Često smatram da su žene puno razvijenije kada je riječ o vezama i emocionalnoj dubini i stvarnom izražavanju osjećaja. Povrh toga, razlika u godinama znači da vezu shvaćam ozbiljnije i više rastem", rekao je jedan muškarac generacije Z. Zaključak istraživanja: muškarci generacije Z vide izlaske s milenijalkama kao priliku za "napredovanje".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.