probajte!

Mnogi hvale ovaj lagani TikTok recept: 'Zavrnuti' komadi slanine zapečeni u fritezi

Foto: TikTok/@jzeats
Mnogi hvale ovaj lagani TikTok recept: 'Zavrnuti' komadi slanine zapečeni u fritezi
11.10.2022.
u 16:30
Zavnuti komadi slanine su savršeno hrskavi i slani zalogaji za bilo koje doba dana, piše autorica recepta.
Pogledaj originalni članak

Amerikanka Jordan iz Baltimorea podijelila je jednostavni recept za ukusni snack ili međuobrok koji je oduševio mnoge pratitelje: 'zavrnute' komade slanine iz friteze. Jordan inače pod imenom @jzeats redovito na platformi objavljuje recepte koje je lako slijediti, a desetci tisuća pratitelja slijede i njene objave...

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

"Zavrnuti komadi slanine su savršeno hrskavi i slani zalogaji za bilo koje doba dana", napisala je autorica.

Iako u svom receptu koristi deblje narezane komade, napomenula je i da se slanina može i tanko rezati, a za mast koja s nje kapa na dno friteze domišljato stavlja; krišku kruha.

Slanina iz friteze:

  • Snažno 'zavrtite' komade slanine 
  • Upalite fritezu na 180°C
  • Posložite komade slanine u fritezu, jedan do drugog
  • Pržite deset do 12 minuta
  • Izvadite ih i stavite na papirnati ubrus da se ohlade (kad se ohlade biti će još hrskaviji).

- Nema greške s hrskavom slaninom! - napisao je jedan pratitelj.

"Kruh na dnu; genijalno!" dodao je drugi.

- Kruh sprječava da mast leti okolo, a ako ga ne želite baciti, dodajte još dvije fete i napravite krutone - savjetuje autorica, prenosi Express.

TikTokerica objasnila kako pravilno grijati jelo u mikrovalnoj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.