britanska novinarka

'Molim vas, ne idite na Kvarner. Želim ga samo za sebe'

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
'Molim vas, ne idite na Kvarner. Želim ga samo za sebe'
19.08.2013.
u 18:06
Diveći se hrvatskoj obali i čistoći Jadranskog mora, Julie Peasgood podsjetila je Britance kako let do Hrvatske traje samo dva sata te da je krstarenje idealan način uživanja u našem komadiću Mediterana.
Pogledaj originalni članak

Britanska novinarka Julie Peasgood s kćeri Kate posjetila je Hrvatsku te svoje oduševljenje Kvarnerom prenijela čitateljima Daily Maila.

''Čaroban početak jednotjednog krstarenja hrvatskom obalom'' majka i kći započele su u Opatiji nakon koje su obišle Krk, Molat, Rab, Cres i Lošinj. Diveći se hrvatskoj obali i čistoći Jadranskog mora, Julie je podsjetila Britance kako let do Hrvatske traje samo dva sata te da je krstarenje idealan način uživanja u našem komadiću Mediterana.

– Kći i ja šaptale smo ''ovo je raj'' dok smo ulazile u čisto more – napisala je Julie koju je jedan od suputnika zamolio da Hrvatsku ne hvali previše kako bi je mogli posjećivati samo oni koji su zaljubljeni u njene ljepote.

Podsjećajući da su na Kvarneru u prošlosti ljetovali pripadnici austrougarske aristokracije te da su u njoj inspiraciju nalazili Isadora Duncan, James Joyce, Puccini, Mahler i Einstein, regiju je proglasila najbolje čuvanom tajnom Lijepe naše. Jednako oduševljena gostoljubivošću lokalnog stanovništva, dobrim restoranima i predivnom arhitekturom, Julie se teško mogla odlučiti koje joj se mjesto posebno urezalo u pamćenje, no na kraju je izabrala Mali Lošinj čija je riva jedna od ''najprivlačnijih na svijetu''.

>>Od prekrasnih plaža do planinskih vrhova

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.