Pripreme za Praznik rada

Morate očistit roštilj kako bi bio spreman za Praznik rada? Olakšajte si s ovim trikovima!

Foto: Pixabay/Ilustracija
Morate očistit roštilj kako bi bio spreman za Praznik rada? Olakšajte si s ovim trikovima!
28.04.2023.
u 07:00
Roštilj i druženje zvuče zabavno, ali vam čišćenje zvuči kao prava muka? Ne mora biti tako, samo slijedite ovih par savjeta!
Pogledaj originalni članak

Praznik rada mnogi iskoriste za uživanju na otvorenom, druženje i roštiljanje s prijateljima i obitelji. Kao i inače nakon zabave slijedi manje zabavan dio kad ga treba očistiti, a mrlje su često tvrdokorne, no s ovih će nekoliko jednostavnih savjeta s roštilja kliznuti i one 'najtvrdoglavije', piše Express

Nakon pečenja je dobro što prije sastrugati ostatke hrane dok je roštilj još topao, a za to je najbolje koristiti četku specijaliziranu za čišćenje roštilja. Kad se rešetke ohlade, možete početi s čišćenjem, no važno je znati i da različiti roštilji mogu zahtijevati različite metode čišćenja pa prije nego krenete na posao u uputama proizvođača provjerite zahtjeva li kakav poseban tretman.

U svakom slučaju stručnjaci upozoravaju da se na roštilju nikako ne koristite jako abrazivna sredstva koja mogu oštetiti premaz, a mnogi za njegovo čišćenje savjetuju lagano abrazivnu sodu bikarbonu pomiješanu s vodom u pastu.  Nakon njenog nanošenja  dobro isperite cijelu površinu roštilja i prebrišite krpom od mikrovlakana, kako biste spriječili nastanak tragova od vode. 

Roštilj možete očistiti i tako da mu dijelove natopite u vrućoj vodi s tekućinom za pranje posuđa i tako ih ostavite neko vrijeme. Nakon toga dijelove izvadite i istrljajte žičanom spužvicom, no pritom pripazite da to radite pažljivo. Očistite sve dijelove i dobro osušite krpom ili na zraku. 

Kuhar otkrio dva predmeta koja uvijek trebate imati u svojoj kuhinji: Bez toga ne možete!

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.