Karlovac

Na Danima piva degustiralo se Studentsko pivo Veleučilišta

Foto: PR FOTO
dani piva karlovac
Foto: PR FOTO
dani piva karlovac
Foto: PR FOTO
dani piva karlovac
Foto: PR FOTO
dani piva karlovac
24.08.2015.
u 12:46
Za proizvodnju svijetlog Studentskog piva potrebno je mjesec dana - tjedan za glavno vrenje i tri tjedna za odležavanje.
Pogledaj originalni članak

Danas je u Karlovcu na Danima piva predstavljeno i degustirano Studentsko pivo Veleučilišta u Karlovcu kojeg proizvode studenti Odjela prehrambene tehnologije Veleučilišta.

Veleučilište već godinama uspješno surađuje s pivovarom iz Karlovca. Riječ je o uspješnom projektu povezivanja znanstvene zajednice i gospodarstva, unutar kojeg studenti imaju priliku za praktičnu nastavu, uz sudjelovanje u stvarnim proizvodnim procesima. Sirovine za proizvodnju, ambalažu te potrebne resurse za pasterizaciju studentima Veleučilišta osigurava kompanija HEINEKEN Hrvatska, čija je predsjednica Uprave Branka Slaveska priliko degustacije Studentskog piva istaknula da je ponosna na dugu tradiciju pivarstva u Karlovcu koje ima sjajnu budućnost.

„Unatoč globalnoj prisutnosti, HEINEKEN je usredotočen na razvoj zajednica u kojima posluje. Pokrenuli smo projekte korištenja hrvatskog ječma u proizvodnji Karlovačkog piva te suradnju s domaćim proizvođačima limuna i mandarina, a u Karlovcu imamo i sinergiju sa znanstvenom zajednicom. Studenti karlovačkog Veleučilišta pokazuju interes za stjecanjem novih znanja o proizvodnji piva stoga nas veseli da možemo podupirati njihov rad“, rekla je Branka Slaveska.

Za proizvodnju svijetlog Studentskog piva potrebno je mjesec dana - tjedan za glavno vrenje i tri tjedna za odležavanje. Studenti Veleučilišta u Karlovcu također proizvode tamno ekstra jako pivo te crno pivo, a u planu je i proizvodnja pšeničnog, zobenog te tamnog piva s medom. Detalje o proizvodnji otkrila je doc. dr. sc. Marijana Blažić, pročelnica Odjela prehrambene tehnologije, koja je pohvalila izvrsnu suradnju koju Veleučilište ima s kompanijom HEINEKEN Hrvatska.

„Uz sirovine, ambalažu i proizvodnu pomoć kod pasterizacije, HEINEKEN Hrvatska omogućava našim studentima stjecanje stručnog znanja kroz terensku nastavu i praksu u tvornici. Zahvaljujući tome godišnje u praktikumu proizvedemo od 10 do 15 uvaraka piva koje poslužujemo u raznim prigodama. Studente učimo iskorištavanju svih kvalitetnih sastojaka pa tako od pivskog tropa, najvećeg nusproizvoda proizvodnje, proizvodimo zdrave i ukusne kolačiće koji imaju visoke udjele proteina, vlakana i vitamina“, dodala je Marijana Blažić. Sve informacije o Danima piva Karlovac dostupne su na službenoj Facebook stranici manifestacije.   

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.