Ako svoje kokice stavite u mikrovalnu pećnicu koju niste zagrijali, ne iskorištavate puni potencijal kokica, prenosi Daily Mail. Većina ljudi posvećuje pozornost tome koliko ih dugo treba držati u mikrovalnoj pećnici, ali postoji pravi način da se sva zrna raspuknu u kokice.
Pogledajte kako napraviti tatarski biftek:
Na pozadini vrećice nalazi se rečenica s uputstvima za otvaranje svih zrna. “Za najbolje rezultate zagrijte mikrovalnu pećnicu tako što ćete zagrijavati jednu čašu vode jednu minutu. Zatim izvadite čašu i stavite kokice peći”, objašnjeno je na vrećici. Praćenjem ovog uputstva osigurat ćete da vam mikrovalna pećnica bude topla i vaše kokice savršeno će se ispeći.
Ovaj trik rijetko tko je znao, a nedavno je tek postao popularan na društvenim mrežama. Na poleđini vrećice postoje i drugi trikovi za ravnomjerno pečenje, uključujući podizanje vrećica na rešetke kako bi se sve kokice ravnomjerno pekle. Također se objašnjava da zaustavljanje i ponovno pokretanje pečenja vodi do lošijih rezultata.
– Prije otvaranja protresite vrećicu kako bi se sol ravnomjerno raspodijelila. Za hrskave kokice sadržaj vrećice istresite u posudu te poslužite. Slušajte svoju mikrovalnu pećnicu i zaustavite je kada vrijeme između pucanja svake kokice bude dvije do tri sekunde – navode se još neke upute.
Ovisno o vrsti mikrovalne pećnice, kokice se trebaju peći od jedne minute i petnaest sekundi pa sve do pet minuta. Tako da je korisno ustanoviti koliko vašoj mikrovalnoj pećnici treba za savršene kokice.
Pogledajte koliko Zagrepčani poznaju stare purgerske riječi:
To one kokice u vrećici za koje su ustanovili da su kancerogene.Užas!