U restoranu Astoria 30-godišnji vlasnik Šime Ivandić s gostima ćaska na engleskom, njemačkom, talijanskom, češkom, poljskom, švedskom i hrvatskom. Završio je Fakultet menadžmenta, turizma i ugostiteljstva u Zagrebu i imao ponudu za mjesto voditelja lanca restorana u SAD-u, ali očev poziv da preuzme obiteljski restoran u Promajni bio je primamljiviji.
– Da se nisam vratio, ne bih upoznao svoju ženu. Izgubio sam Ameriku, ali dobio sam nju – smije se Šime. Majka je glavna kuharica, a o njezinim tradicionalnim delicijama, spravljenim od domaćih namirnica, gosti redaju superlative.
– Specijalizirali smo za riblja jela, manistru s plodovima mora i odreske. Sve je friško. Preporučujem tunu, držimo je u ulju i vrlo je sočna – kaže Šime. Poslušali smo ga i nismo požalili. Cijena 130 kn s prilogom. Jelovnik je raznovrstan i za svačiji džep. Vinska karta, koja se temelji na dalmatinskim vinima, rađena je s osobitom pažnjom.
– Iz vinograda u Promajni uzimamo plavac mali, crljenak i rose. Cijena je od 140 do 200 kuna, vino vrijedi svake lipe! – kaže Šime.
Propala sezona!