Restoran Astoria u Promajni osvojio nas je na prvi pogled i prvi zalogaj. Ugostiteljaka ponuda duž naše obale iz ljeta u ljeto sve je kvalitetnija i sve je teže proglasiti najbolji restoran, pa uz Astoriju kojoj smo dali 99 bodova, odmah na početku moramo istaknuti restoran Dalmacija u Starigradu i konobu Kanata u Betini koji dijele drugo i treće mjesto samo s jednim osvojenim bodom manje.
– Ova sezona u svakom je pogledu bolja od očekivane! – oduševio se Šime Ivandić, 30-godišnji vlasnik šampionske Astorije. Završio je Fakultet menadžmenta, turizma i ugostiteljstva u Zagrebu i imao ponudu za mjesto voditelja lanca restorana u SAD-u, ali očev poziv da preuzme obiteljski restoran u Promajni bio je primamljiviji. Vratio se i nije požalio.
Njegova obitelj među prvima je u Promajni počela nuditi doručke kada se turizam tek počeo razvijati, a Šime je obiteljsku tradiciju spojio sa suvremenim zahtjevima gostiju. – Majka je glavna kuharica, a gosti su puni superlativa o njezinim tradicionalnim delicijama, spravljenim od domaćih namirnica. Specijalizirali smo za riblja jela, manistru s plodovima mora i odreske. Sve je friško i to gosti cijene – govori Šime, koji je pravi primjer mladog, ambicioznog i školovanog poduzetnika. Svojim se gostima obraća na engleskom, njemačkom, talijanskom, češkom, poljskom, švedskom ili hrvatskom jeziku. Sezona, kaže on, teče bolje od najsmjelijih snova
.– Ovoliku masu ljudi još nisam vidio. Tijekom sezone smo se i pojačali, zaposlili još jednog čovjeka, sve je bilo bukirano i po četiri dana unaprijed. Ipak, hvala Bogu, sve teče dobro, nije bilo ni nekih većih problema s opskrbom, mada ni dobavljači nisu ovo očekivali – kaže Šime Ivandić. Nije bilo problema zbog zatvaranja u ponoć, kaže on.– Nije bilo okupljanja, nakon 12 gase se svjetla, Promajna uranja u tišinu. Dobro je i što su na Rivijeri otkazani kulturni događaji. Treba izbjegavati stvaranje gužvi, bit će prilike i za fešte! – poručuje Ivandić.
Aaa...cijene? Kad ti ga ucera racun duvas tri tjedna poslije toga!