za obožavatelje sunca

Najviše sunčanih sati: Ovo su najsunčaniji gradovi u Hrvatskoj!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
20.03.2024.
u 15:30
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je poznata po svojoj obali i kao prekrasno ljetno utočište. Ima najsunčaniju obalu na Jadranu i jednu od najsunčanijih na svijetu. Otok Hvar je najsunčaniji otok u Europi i nalazi se na “15 najsunčanijih mjesta” na svjetskoj listi, no, osim njega, tu se nalazi još nekoliko hrvatskih gradova. Dakle, ako tražite sunce, evo popisa 5 najsunčanijih mjesta u Hrvatskoj, piše Croatia Week. 

Hvar je najsunčaniji otok u Hrvatskoj s oko 115 sunčanih dana u godini. Ovo je jedno od najljepših mjesta na svijetu sa svojim bijelim prekrasnim plažama i povijesnim zgradama oko gradova. Grad Hvar čuvaju zidine iz 13. stoljeća, tvrđava i skriva glavni trg izgrađen u doba renesanse.

Dubrovnik: Biser Jadrana okružen je masivnim kamenim zidinama iz 16. stoljeća s prekrasnim pogledom na okolne otoke i Stari grad. Skriva prekrasne građevine poput barokne crkve sv. Vlaha, renesansne palače Sponza, gotičke Kneževe palače te slikovitog Straduna s brojnim trgovinama i restoranima.

Split: Marjan je brdo u gradu Splitu, prekriveno gustom mediteranskom borovom šumom, okruženo gradom i morem, jedno je od najsunčanijih mjesta u Hrvatskoj. Split, drugi najveći grad u Hrvatskoj, poznat je po Dioklecijanovoj palači iz 4. stoljeća i mnogim drugim povijesnim građevinama među bijelim kamenim zidinama.

Bol, Brač: Ovo mjesto na jugu otoka poznato je po prekrasnoj i izuzetnoj plaži Zlatni rat. Otok je pravo ljetno utočište za uživanje u povijesnim znamenitostima, kulturnim događanjima, prekrasnoj prirodi, šumama i moru dok šetate po suncu!

Vela Luka, otok Korčula: Slikovite pješčane plaže i azurno plavo more savršeno opisuju obalu otoka Korčule. Poznato je po srednjovjekovnim gradovima, kulama i zidinama te prekrasnoj prirodi i prirodnim draguljima. Vela Luka je gradić na zapadnoj strani, u dnu zaljeva okružen uvalama i otočićima egzotičnog izgleda

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.