Raj za nepce

Nakon ovog recepta za sladoled nećete htjeti probati niti jedan drugi

Foto: Thinkstock
Nakon ovog recepta za sladoled nećete htjeti probati niti jedan drugi
26.07.2015.
u 15:50
U vrućim ljetnim danima ova poslastica je idealno osvježenje, no malo je onih koji znaju napraviti sladoled kao iz slastičarnice
Pogledaj originalni članak

Imate li već svoj omiljeni recept za domaći sladoled? Ako ga još niste pronašli, prestanite tražiti jer vam mi donosimo recept nakon kojega više nikada nećete poželjeti praviti sladoled na drugačiji način.

U vrućim ljetnim danima ova poslastica je idealno osvježenje, no malo je onih koji znaju napraviti sladoled kao iz slastičarnice.

No, s ovim receptom priča će biti sasvim drugačija.

2 šalice slatkog vrhnja
1 šalica punomasnog mlijeka
2/3 šalice šećera
prstohvat soli
6 velikih žumanjaka
aroma po želji (voće, čokolada, vanilija...)

U manjem loncu pomiješajte slatko vrhnje, šećer, mlijeko i sol te kuhajte dok se šećer ne otopi (oko 5 minuta). U posebnoj zdjeli umutite žumanjke, miješajući žumanjke dodajte trećinu kreme koju ste prethodno napravili u zdjelu sa žumanjcima, a kada ih dobro sjedinite, presipajte cijelu smjesu u lonac s kremom. Stavite ponovno lonac na vatru i kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.

Isipajte smjesu u zdjelu i ohladite do sobne temperature (najmanje četiri sata).

Kada ste ga ohladili, stavite smjesu u kućni aparat za sladoled, a ako ga nemate dobro ga izmiješajte s mikserom i stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stegne.

>> Jesu li zdrave palačinke, milkshake i sladoled dovoljni razlozi da više nikad ne preskočite doručak?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

JO
John13
17:21 26.07.2015.

Svaka cast, pravi punokrvni recept. Mogu i neeke zamjene da buude malo laksi. Unmjesto slatkog vrhnja punovrijedni cvrsti jogurt, umjesto secera sirup od javora ili agave ili makar smedji secer. Isto ce ispasti odlicno i bez tih silnih E brojeva. Kaloricno je nabijen, ali nema dodataka.

DU
Deleted user
17:44 26.07.2015.

Miješa se mikserom, još bolje, električnom mješalicom. S je viška. Nekome, evo na primjer meni, smeta taj s, kao da ste na sve ove griješno fine slatke sastojke "isipali" još dobar prstohvat papra.

LO
lojtra1
17:23 26.07.2015.

Ali samo ako zamrzivač ima komoru za "stezanje"?