reakcije

Nakon teksta u Večernjem listu veliki interes za udomljavanje ljubimaca iz azila

Nakon teksta u Večernjem listu veliki interes za udomljavanje ljubimaca iz azila
09.08.2014.
u 12:30
U azil Dumovec u poslijepodnevnim su satima počeli dolaziti i prvi zainteresirani građani
Pogledaj originalni članak

Na svoju obitelj u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu čeka još 180 pasa, a nakon objave dvadeset fotografija posebnih i veselih budućih ljubimaca, koji već dugo čekaju svoj dom, u Večernjem listu, prvi potencijalni udomitelji javili su se u sklonište.

– Ujutro su nam zvonili telefoni, dok su poslijepodne počeli dolaziti i zainteresirani posjetitelji – rekla je Gordana Popović iz Dumovca koji redovito organizira i različite akcije za udomljavanje pasa. Tako su psi iz Dumovca nedavno sudjelovali na Schengenfestu, redoviti su na različitim modnim revijama, a petkom se u Zagrebačkom životinjskom kutku u Vlaškoj od 10 do 18 sati s posjetiteljima druži po jedan pas koji čeka svog vlasnika.

Također, radi se i na promociji među najmlađima pa, kako je zovu u azilu, "djelatnica" skloništa kujica Sisi redovito s edukatoricom Petrom odlazi po knjižnicama gdje ih dočekuju školarci.

– Svi psi ovdje puni su ljubavi koju bi rado nekome poklonili. A kad se udomljavaju, svi su već čipirani, cijepljeni, očišćeni protiv nametnika te sterilizirani, odnosno kastrirani ili, ako je riječ o štencima, kad porastu, vlasnici ih mogu sterilizirati besplatno kod nas – objasnila je Popović i dodala kako se psima može pomoći i sponzorstvom, ali i kupnjom različitih promotivnih artikala u web-shopu internetske stranice azila ili u Zagrebačkom životinjskom kutku. Također, u azilu se može i volontirati te tako vrijeme provoditi sa psima. 

>>U skloništima dočekali starost, ali još vjeruju u ljude i žude za pažnjom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

EV
evropljanin
10:10 10.08.2014.

mnogo vam srece malene dusice! kao i vasim udomiteljima. Sretno