Čokoladni užitak

Napravite čokoladnu tortu bez jaja savršenu za nadolazeći vikend!

Foto: shutterstock
Napravite čokoladnu tortu bez jaja savršenu za nadolazeći vikend!
03.02.2023.
u 09:30
Ovaj čokoladni kolač bez jaja sprema se brzo, u samo jednoj zdjeli. Poslužite ovu nježnu jednoslojnu tortu s omiljenim preljevom, voćnim umakom ili šećerom u prahu za lagani, ali dekadentni desert.
Pogledaj originalni članak

Gosti su vam nenajavljeno došli i vi nemate što poslužili? Ili ste u potrazi za nekim brzim, a finim receptom s kojim ćete zasladiti vikend pre sobom? Ova čokoladna torta bez jaja priprema se u samo jednoj zdjeli, a možete je poslužiti s čime god poželite.

Ovaj čokoladni kolač bez jaja ima vrlo jednostavan popis sastojaka prenosi My Baking Addiction. Trebat će vam:

1½ šalice brašna

1 šalica šećera

3 žlice nezaslađenog kakaa u prahu

1 žličica sode bikarbone

½ žličice soli

1 žličica vanilije

1 žlica bijelog octa

6 žlica otopljenog maslaca ili masti

1 šalica tople vode

Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?

Foto: Thinkstock
hrana
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Palačinke

Upute za pripremu

1. Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva. Namastite i pobrašnite kalup za tortu. Staviti na stranu.

2. U velikoj zdjeli prosijte zajedno brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i sol. Dodajte vaniliju, ocat, otopljeni maslac i toplu vodu; miješajte dok se ne sjedini.

3. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za torte. Pecite 30-35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

4. Ostavite da se ohladi prije nego što je okrenete iz kalupa za tortu. Potpuno ohladite prije glazure ili pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Ovu čokoladnu tortu možete jesti samo takvu jednostavnu ili joj dodati vaše omiljeno voće, šećer u prahu, čokoladnu glazuru ili šlag. Čuvajte svoju čokoladnu tortu bez jaja pokrivenu na sobnoj temperaturi do 3 dana. Kolač možete i zamrznuti za kasnije. Dobro ga zamotajte u sloj plastične folije, a zatim u sloj čvrste folije. Zamrznite do mjesec dana.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.