Možda ne biste vjerovali, ali malo omekšani sladoled i samodižuće brašno možete pretvoriti u kruh! No, ako malo bolje razmislite, to zapravo ima smisla. Sladoled se sastoji od jaja, šećera i vrhnja, a samodižuće brašno zapravo je mješavina brašna, soli i praška za pecivo, piše Reader's Digest.
Sastojci:
- 1 šalica omekšanog mliječnog sladoleda (okusa po želji, može biti vanilija, čokolada, badem…)
- ¾ šalice samodižućeg brašna (možete ga napraviti i sami tako da pomiješate 2 šalice brašna za kolače, 1 čajnu žličicu sode bikarbone, 1 čajnu žličicu praška za pecivo i ½ čajne žličice soli i zatim koristite prema potrebi)
VEZANI ČLANCI:
Rezultat: Vrlo vlažan kruh nalik na kolač s blagim okusom po sladoledu (ovisi što ste odabrali, to može biti orah, badem, vanilija….) i ne previše sladak nego baš kako treba.
Ako želite eksperimentirati možete kupiti i neki sladoled s dodacima, primjerice s komadićima čokolade i trešnjama ili višnjama. Postupak je posve isti, uz jednu napomenu: ostavite sladoled da omekša bez pomoći mikrovalne jer će tako kruh biti rahliji. Čokolada će pasti na dno i rastopiti se, odnosno lagano karamelizirati, a trešnje ili višnje (ili drugo voće ovisno o tome kakav ste sladoled koristili) ostat će u sredini tijesta. Tekstura kruha će biti vlažna i meka, a rezultat preukusan: nešto između kruha, kolača i pralina!
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega
To je otprilike isto kao da napisete da se savrsena rucak moze napraviti samo od dva sastonka: punjene paprika I pirea, ili sarme I restanog krumpira....