Tradicionalno austrijsko jelo

Napravite klasičan jesenski desert: Pita od jabuka koju će obožavati svi!

Foto: umacenadoce
Napravite klasičan jesenski desert: Pita od jabuka koju će obožavati svi!
17.10.2021.
u 07:00
Pitu od jabuka mnogi spremaju kako su je spremale njihove bake, no ako želite isprobati novi recept, ovaj je dovoljno jednostavan.
Pogledaj originalni članak

Ako se i sami želite iskušati u pripremi ovog tradicionalno austrijskog deserta, pitu od jabuke možete, uz ovaj recept, napraviti u nekoliko jednostavnih koraka.

Majstor kuhinje upozorava: 'Ako ovo vidite na meniju, odmah napustite restoran'

Foto: Thinkstock
cheeseburger
Foto: Shutterstock
Sokovi
Foto: Shutterstock
Tartuf
Foto: Thinkstock
kroasan

Sastojci:

4 jabuke - oguljene i narezane

1 šalica šećera

1 jaje

¼ šalice mlijeka

1 šalica grožđica

1 list odmrznutog smrznutog lisnatog tijesta

1 žličica soka od limuna

1 žličica vanilije

1 žličica mljevenog cimeta

3 žlice brašna

Priprema:

Pomiješajte jabuke, vaniliju, šećer, brašno, grožđice, limunov sok i cimet u prahu u zdjeli. 

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i stavite tijesto. Razvaljajte ga da bude svugdje jednako debelo. Pripremljenu smjesu rasporedite po tijestu.

Presavijte krajeve tijesta oko jabuka i lagano pritisnite mokrim rukama.

Umutite u zdjeli jaje i mlijeko i nanesite na tijesto.

Pecite 35 minuta na 200 stupnjeva C. Poslužite vruće. Dobar tek!

Najčešće pogreške koje radite pri kuhanju kave, a uništavaju joj okus!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.