u slast!

Napravite mini makovnjače i orahnjače: Jezušovi cimplati

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Napravite mini makovnjače i orahnjače: Jezušovi cimplati
30.11.2015.
u 11:38
Pripremamo klasično dizano tijesto, punimo ga nadjevom te formiramo tanje rolade, koje stavljamo u kalup da postignu duplu veličinu
Pogledaj originalni članak

Sastojci: 

450 g oštrog brašna

50 g šećera

3g kvasca

2,5 dl mlijeka

3 žumanjka

70 g maslaca

sol

limunova korica

vanilin šećer

Nadjev

200 g oraha

200 g maka

40 g maslaca

90 g šećera

2 dl mlijeka

3 bjelanjka

limunova korica

Priprema:

Pripremamo klasično dizano tijesto, punimo ga nadjevom te formiramo tanje rolade, koje stavljamo u kalup da postignu duplu veličinu, pečemo na 180 stupnjeva 20 - 25 minuta. Kada su pečene, roladice izvadimo iz kalupa,pustimo da se ohladi, zatimpospiamo šećerom u prahu, cimetom ili kakaom. 

Priprema nadjeva:

U mlijeku lagano prokuhamo mak ili orahe, šećer, limunovu koru, pustimo da se ohladi te neposredno prije nadlijevanja dodamo snijeg od bjelanjaka. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.