Mirsina opasnost

Ne pretjerujte s mirisnim svijećama jer mogu izazvati brojne teškoće

Foto: 'Photoshop'
Ne pretjerujte s mirisnim svijećama jer mogu izazvati brojne teškoće
19.03.2011.
u 13:52
Mirisne svijeće i električni mirisi za prostor mogu sadržavati stotine kemikalija štetnih za organizam, uključujući ozloglašene ftalate, koji mogu oštetiti plod i prouzročiti malformacije te izazvati probleme reproduktivnog sustava
Pogledaj originalni članak

Ako ste među onima koji se najbolje opuštaju uz mirisne svijeće, možda vas novo američko istraživanje natjera da se predomislite, piše Daily Mail. Naime, spomenuto je istraživanje pokazalo da mirisne svijeće i električni mirisi za prostor mogu sadržavati stotine kemikalija štetnih za organizam, uključujući ozloglašene ftalate, koji mogu oštetiti plod i prouzročiti malformacije te izazvati probleme reproduktivnog sustava. Kao upozoravajući primjer istraživači su izdvojili slučaj Amerikanke Ashley Henry, kod koje se, zbog opsesije mirisnim svijećama, razvila astma te povećana osjetljivost na mirise i druge kemikalije.

 

– Moja me zaljubljenost u mirisne svijeće odvela u bolest. Više i ne pomišljam rabiti ni svijeće ni električne mirise. To savjetujem i drugima – kaže Ashley.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.