najbolji prijatelj

Ne treba im puno prostora: Ovo je 7 pasmina koje su idealne za obitelji u malim domovima

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Foto: shutterstock
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
28.10.2024.
u 07:00
Ako imate mali vrt ili živite u stanu, možda se pitate koji je pas najbolji za vaš životni prostor, kao i koje druge čimbenike trebate uzeti u obzir.
Pogledaj originalni članak

Kuća puna ljudi može činiti sretan dom, posebno s malom djecom, ali ako razmišljate o nabavci psa, važno je odabrati pasminu koja je prikladna za obitelj. Bez obzira imate li  djecu ili unuke, trebali biste se pobrinuti da je okruženje za njih sigurno. Uvođenje psa u obitelj može biti uzbudljivo za sv eukućane, ali postoje neke pasmine pasa koje se smatraju prikladnijima za obitelj od drugih.

Prema Američkom kinološkom klubu, postoji sedam pasmina pasa koje biste mogli uzeti u obzir kao "najbolje obiteljske pse", pogotovo ako nemate puno prostora kod kuće da pas može protegnuti noge. Ako imate mali vrt ili živite u stanu, možda se pitate koji je pas najbolji za vaš životni prostor, kao i koje druge čimbenike trebate uzeti u obzir. Jedan od njih mogao bi biti koliko se linjaju, laju li previše ili količina vježbe koja im je potrebna. Ovo je sedam pasmina koje su idealne za obitelji, piše Express.

Bigl može živjeti do 15 godina, a visina im je od 33 do 38 centimetara. Izvrstan s malom djecom i drugim psima, slatki bigl je savršen pas ako vam ne smeta malo linjanja, želite psa koji je razigran, a može biti i glasan.

Border terijer također može živjeti do 15 godina, a visok je kao i bigl. Privržen je, odličan s djecom, no malo manje s drugim psima. Ima žilavu ​​dlaku, stoga se ne linja previše i vjerojatno neće prečesto lajati.

Francuski buldog velik je otprilike 30 centimetara, a može doživjeti 12 godina. Francuski buldozi su ljupki i sjajni s djecom, ali bi mogli sliniti po ljudima u blizini i po namještaju.

Japanski špic je fantastičan s drugim psima i malom djecom. Zahtijeva malo njege, ali ga je lako dresirati. Živi do 14 godina, a visina mu je otprilike 30 centimetara.

Preslatki mops je prijateljski nastrojen prema svima. Dosta se linja, ali srećom ne slini niti prečesto laje, a može doživjeti 15 godina.

Američki eskimski pas dolaze u veličinama za igračke, minijaturnim i standardnim veličinama, od 23 do 48 centimetara. Također im životni vijek traje 15 godina. Može biti oprezan prema drugim psima, no prijateljski je raspoložen prema ljudima.

Briselski grifon je velik tek 20 centimetara i bolji je sa starijom djecom. Ovaj pas je glasan i zaštitnički nastrojen prema članovima obitelji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.