Svi znaju da se krave, koze i ovce mogu pomusti te dati mlijeko, ali nije tako samo sa životinjama. Krastavci se također mogu ''pomusti'' da bi se iz njih uklonila gorčina. To ''mlijeko'' krastavaca nije za konzumaciju upravo zbog gorkog okusa, prenosi Daily Mail.
Korisnica TikToka podijelila je video u kojem to radi, a koji je pogledan više od milijun puta i skupio je više od sto tisuća lajkova.
U svom videu objasnila je da je za ovaj trik čula od svoje šogorice. “Ne znam jeste li ikada imali krastavac koji je gorak, jednostavno nema svjež okus? Krastavce treba ‘pomusti’”, rekla je ona. I zatim je objasnila kako se to radi, a njezin trik vrlo je jednostavan.
@basicallyperkfect milking a cucumber?##healthheroes ##kitchenhacks ##cucumber ##fyp
♬ original sound - basicallyperkfect
Prvo odrežete jedan kraj krastavca te zatim trljate kraj o kraj krastavca. Nakon nekoliko sekundi primijetit ćete da oko ruba krastavca nastaje bijela tekućina, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz krastavca. Zatim jednostavno operete krastavac te maknete svu tu tekućinu s njega.
Stručnjaci navode da krastavci u sebi sadrže kukurbitacin koji prouzročuje gorak okus na krajevima ploda. Kako biste ga uklonili, jednostavno trljajte dva komada jedan o drugi dok tekućina ne prestane izlaziti. Kukurbitacin također sadrže tikvice, dunje i bundeve.
Pogledajte kako održavati težinu nakon 50. godine:
Otkad pamtim znam da se to tako radi