malo drugačije...

Ne znate koji prilog poslužiti uz meso? Ispecite mladu mrkvu sa timijanom i medom

Foto: Instagram/@thelazyycookk
Ne znate koji prilog poslužiti uz meso? Ispecite mladu mrkvu sa timijanom i medom
25.07.2023.
u 19:00
Timijan i bistri med dodatno će istaknuti prirodnu slatkoću ovog korjenastog povrća, kaže autorica recepta za pečenu mrkvu koju možete poslužiti uz bilo koji komad mesa.
Pogledaj originalni članak

Prema izvršnoj urednici portala Delish i autorici mnogih kreativnih recepata Lindsay Funston, zapečena je mrkva odličan prilog svakom pečenju; a kada joj se doda osebujni timijan i bistri domaći med, još se više istakne prirodna slatkoća tog korjenastog povrća. Prema Funston, za pripremu ovog jela možete koristiti i velike mrkve, samo ih prije pečenja ogulite i narežite na deblje kolutiće. Vrijeme potrebno za pripremu ovog priloga je manje od jednog sata, a trebati će vam:

1 kg male mrkve, može i mlade 
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice bistrog meda
1 žlica svježeg soka od limuna
3-4 grančice svježeg timijana
sol i svježe mljeveni crni papar



Zagrijte pećnicu na 200°C. Mrkvu narežite i ogulite, ako želite. Svaku posebno veliku mrkvu prerežite po dužini na pola. Stavite sve na veliku tepsiju i prelijte maslinovim uljem. Začinite solju i paprom, dobro promiješajte i pecite 15-25 minuta ili dok gotovo ne omekša i lagano porumeni; vrijeme ovisi o gustoći mrkve. Umutite med i limunov sok. Izvadite lim iz pećnice i pokapajte ga mješavinom meda i limuna. Otkinite listiće timijana s grančica i pospite po povrću. Lagano promiješajte i vratite mrkvu u pećnicu na još 8-10 minuta ili dok ne postane mekana i sjajna.

Doručak je najvažniji obrok u danu, no ove je namirnice ujutro bolje izbjegavati

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.