Jako fino

Nema više kuhanja bez aromatiziranog maslaca, a ovaj samo namažite na kruh i uživajte u svakom zalogaju

Foto: Shutterstock
Nema više kuhanja bez aromatiziranog maslaca, a ovaj samo namažite na kruh i uživajte u svakom zalogaju
03.11.2022.
u 11:47
Dovoljno je "otmjen" da ga poslužite na svečanoj večeri, a u isto vrijeme toliko jednostavan za pripremu da možete u ovim slasnim zalogajima uživati bilo koji dan u tjednu.
Pogledaj originalni članak

Namažite ga na krekere, mekani kruh ili tost. Uživajte u samom namazu ili napravite atraktivne sendviče dodajući kriške dimljenog lososa, narezane rajčice, luk i neki neutralni bijeli sir ili finu skutu. Savršeno!

Foto: Shutterstock

Aromatizirani maslac s dimljenim lososom

Sastojci:

60 g dimljenog lososa, sitno nasjeckanog

2 žlice mladog luka, sitno sjeckanog bijelog i zelenog dijela

113 g maslaca, sobne temperature

1 žlica svježeg soka od limuna

½ žličice svježe korice limuna

1/8 žličice soli + još po ukusu

1/8 žličice svježe nasjeckanog crnog papra + više po ukusu

Priprema:

U zdjelu srednje veličine dodajte sitno nasjeckani losos i mladi luk, maslac, limunov sok, koricu te sol i papar. Sve sastojke dobro sjedinite. Ostavite smjesu da se aromatizira na sobnoj temperaturi oko sat vremena i kušajte. Po potrebi dodajte još začina.

Posluživanje:

Maslac umotajte u plastičnu foliju pa stavite u hladnjak ili zamrzivač na par minuta da se maslac stegne. Prije posluživanja neka odstoji kratko na sobnoj temperaturi pa ga servirajte s malim nožem za mazanje uz tostirane kriške kruha, krekere ili svježi baguette.

Foto: Shutterstock

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.