dobro je znati

Nije samo začin! Evo za što sve možete koristiti peršin

Foto: Getty Images
Peršin
Foto: Getty Images
Peršin
Foto: Thinkstock
Trbuh
Foto: Getty Images
čaj od peršina
Foto: Thinkstock
Dojenje
Foto: Getty Images
Peršin
Foto: Getty Images
Peršin
31.03.2019.
u 10:45
Sirovi peršin bogat je vitaminom C pa pomaže pri slabokrvnosti jer olakšava apsorpciju željeza.
Pogledaj originalni članak

Dvogodišnja biljka nježnih cvjetova sadrži klorofil koji ubija bakterije odgovorne za loš zadah pa ga valja žvakati svakodnevno.

Sirovi peršin bogat je vitaminom C pa pomaže pri slabokrvnosti jer olakšava apsorpciju željeza. Žvakanjem peršina riješit ćete se neugodnog zadaha iz usta ako neugodan miris nije prouzročen nekim ozbiljnijim bolestima. Peršin sadrži klorofil pa se preporučuje nekoliko minuta žvakati nekoliko listića svježe ubranog peršina nakon pranja zubi i ispiranja.

Pomaže kod prejedanja jer ublažava nadutost i dispepsiju te potiče izlučivanje tekućine toksina iz organizma. Čaj od peršina opušta i ublažava glavobolje, migrene, astmu, grčeve u trbuhu i iritaciju mjehura. Savjetuje se dojiljama kad im otiču grudi. Ne treba ga zakiseljavati. Sok od svježeg peršina može se rabiti lokalno protiv zubobolje. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
12:30 31.03.2019.

Dobar je i za pobačaje...