paprene cijene

Novi podaci pokazali: Ovo su najskuplji automobili za održavanje!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
28.05.2024.
u 16:30
Pogledaj originalni članak

Za svoje godišnje istraživanje o automobilima za 2023., Consumer Reports je pitao vozače koliko godišnje troše iz svog džepa na popravke i održavanje kako bi njihova vozila funkcionirala najbolje što mogu. Troškovi mogu uključivati ​​sve što nije povezano s popravcima u slučaju sudara, kao što su gume, izmjene ulja i drugo održavanje. Rezultati su zatim prikupljeni kako bi se utvrdilo koliko su vlasnici u prosjeku utrošili u svoje automobile desetljeće nakon što su ih kupili. Možda nije iznenađujuće da su neka od vozila koja su unaprijed koštala više koštala i za održavanje, piše Best Life. 

Subaru: Ukupni troškovi održavanja tijekom 10 godina - 7200 dolara. Čak i kao neluksuzna opcija umjerene cijene, automobili Subaru ipak su uspjeli ući među 10 najskupljih. Istraživanje je također pokazalo da su ovi automobili imali 1700 dolara troškova održavanja tijekom prvih pet godina na cesti.

Mini Cooper: Ukupni troškovi održavanja tijekom 10 godina - 7625 dolara. Miniji mogu privući kupce zbog svoje jedinstvene kompaktne veličine i stilskog dizajna, ali nisu najpristupačniji nakon što napuste prodajno mjesto. Održavanje obično košta 1525 dolara tijekom prvih pet godina i dodatnih 6100 dolara tijekom druge polovice desetljeća.

Acura: Ukupni troškovi održavanja tijekom 10 godina - 7800 USD Acure su poznate po svojim performansama i stilu, a neki vozači obično su spremni platiti nešto više da bi ih kupili. Međutim, godinama kasnije, još uvijek postoji povećani trošak: vlasnici su prijavili prosječnih 1800 dolara troškova održavanja tijekom prvih pet godina i 6000 dolara tijekom sljedećih pet, prema Consumer Reports.

Infiniti: Ukupni troškovi održavanja tijekom 10 godina - 8.500 dolara. Većina kupaca automobila očekuje da će platiti malo više za luksuznu marku kao što je Infiniti, ali malo njih shvaća koliko ih to može dugoročno koštati. Prvih pet godina održavanja obično košta 2150 dolara. Druga polovica prvog desetljeća vlasništva u prosjeku iznosi oko 6350 dolara.

Volvo: Ukupni troškovi održavanja tijekom 10 godina - 9.285 dolara. Iako obično nije najblještaviji automobil na cesti, Volvo je još uvijek luksuzno vozilo i kao takvo ima i visoku cijenu. Ali ako planirate odvesti jedan kući, možete očekivati ​​da ćete nastaviti plaćati još neko vrijeme. Podaci pokazuju da većina vlasnika ima 1785 dolara troškova održavanja u prvih pet godina i prosječno 7500 dolara tijekom sljedećih pet godina vožnje ovog automobila.

BMW: Ukupni troškovi održavanja tijekom 10 godina - 9.500 dolara. BMW je jedna od najpoznatijih i najprepoznatljivijih marki automobila na cesti. Međutim, njemačka luksuzna vozila još uvijek mogu nagomilati skupe račune vlasnicima koji ih pokušavaju održavat najbolje što mogu. Vozači izvještavaju da su troškovi održavanja u prosjeku iznosili 1700 dolara tijekom prve polovice desetljeća života njihovih BMW-a i 7800 dolara tijekom druge.

Audi: Ukupni troškovi održavanja tijekom 10 godina - 9.890 dolara. Svatko tko vozi Audi možda očekuje da će platiti više unaprijed za jedno od luksuznih vozila, ali uslijedit će i pozamašni računi. Obično automobili skupe 1900 dolara troškova održavanja tijekom prvih pet godina i 7990 dolara tijekom sljedećih pet.

Mercedes-Benz: Ukupni troškovi održavanja tijekom 10 godina - 10.525 dolara. Mercedes-Benz je nedvojbeno jedno od najprepoznatljivijih imena u svijetu luksuznih automobila, često se doživljava kao statusni simbol za one koji si mogu priuštiti skupo vozilo. Međutim, uz to dolazi dugotrajna cijena održavanja, koja iznosi 2.850 dolara uobičajenih troškova održavanja za prvih pet godina i 7.675 dolara za ostatak desetljeća.

Porsche: Ukupni troškovi održavanja tijekom 10 godina - 14.090 dolara. Kao lider u kategoriji luksuznih sportskih automobila s kultnim modelima poput Carrere, većina vozača očekuje da će platiti puno novaca za novi Porsche. No, možda nije iznenađujuće, ali oni imaju tendenciju nagomilati i visoke troškove održavanja. Vozači izvještavaju da nakon što potroše 4.000 dolara u prvih pet godina, troškovi značajno rastu u drugom petogodišnjem razdoblju života automobila na prosječnih 10.090 dolara.

Land Rover: Ukupni troškovi održavanja tijekom 10 godina- 19.250 dolara. Bez obzira tražite li Discovery, Defender ili Range Rover, modeli Land Rovera ističu se kao vrhunska luksuzna SUV opcija po izrazito visokim cijenama. Ali vlasnici koji su spremni platiti puno novaca za ovaj automobil, morat će izdvojiti još više ako planiraju posjedovati automobil barem desetljeće. Tako vozači navode da su u prosjeku potrošili 4250 dolara na troškove održavanja tijekom prvih pet godina vlasništva, a tijekom sljedećih pet, iznos je skočio na vrtoglavih 15.000 dolara.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.