Najnoviji kuhinjski trend koji se masovno širi internetom jest stavljanje leda u tanjur s hranom prije nego što se sve stavi u mikrovalnu pećnicu na podgrijavanje, a mnogi su se pitali čemu služi.
Najčešće se ovaj trik koristi kada se podgrijava riža – stavi se na nju kocka leda, a zatim jedan papirnati ručnik.
Kako prenosi The Sun, kocke leda stvaraju paru kada se tope i tako lagano podgrijavaju rižu i daju joj okus i teksturu kao da je tek skuhana.
Trend je pokrenula jedna od najpoznatijih gastro Tiktokerica Emily Mariko još u rujnu prošle godine, a do danas su ga isprobali mnogi korisnici u raznim jelima. Ipak, kako tvrde, najbolje djeluje na rižu i slične namirnice poput bulgura, ječma, kvinoje...
@emilymariko Best lunch of the week!
♬ original sound - Emily Mariko
Smije li se piletina više puta podgrijavati? Provjerite što kažu stručnjaci
Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put
Ubih se od bulgura i kvinoje...