VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

Novska, Restoran Bon Tanjur: Pizza s puževima koji su afrodizijak

Foto: Edina Žuko/PIXSELL
Novska
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Turistička patrola u Novskoj
30.04.2024.
u 10:15
Restoran Bon Tanjur, Trg Đure Szabe 1, Novska
Pogledaj originalni članak

Puž je zaštitni znak grada, a u centru Novske u restoranu Bon Tanjur i specijalitet – pizza s puževima.

– Okus puža je blag, neutralan, a stiže iz talijanskog Cherasca. Francuzi i Talijani ga obožavaju a kod nas u zemlji se rijetko jedu. Neki tvrde kako su puževi i afrodizijak, a mi pizzu Ogrc radimo sa žutim pelatom, umakom od pečene paprike, mozzarella, pancete, te puževe sotiramo u bijelom vinu sorte šrklec po kojoj je kraj poznat. Dodajemo i ljubičasti luk, svježu rikulu i ukiseljene rajčice. Gosti tu pizzu itekako hvale – govori Josipa Dragojević, vlasnica i kuharica restorana Bon Tanjur.

Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Turistička patrola u Novskoj

U njezinu se restoranu itekako dobro jede, cijene su pristupačne, a na meniju su i lungići u panko mrvicama, burgeri, BBQ krilca, bifteci, t–bone sa žara, pa i losos u kremastom umaku češnjaka i špinata s bulgurom.

Ocjene

Izbor i kvaliteta jela 45

(do 50 bodova)      

Izbor i ponuda pića 13

(do 15 bodova)      

Posluga i ljubaznost 10

(do 10 bodova)      

Dojmovi i prostor 18

(do 20 bodova)      

Ukupnost ponude 4

(do 5 bodova)

Ukupno 90 ČETIRI ZVJEZDICE

80-87 BODOVA - TRI ZVJEZDICE
88-94 BODOVA - ČETIRI ZVJEZDICE
95 BODOVA I VIŠE - VELIKA ZVIJEZDA

SIGURNOST GRAĐEVINA

Hrvatski građevinski inženjer: Zgrade izgrađene u ovom razdoblju su najkritičnije. Gradile su se bez adekvatnih projektnih obrada

"Zabrinjavajuće je da do ovog urušavanja nije došlo uslijed elementarne nepogode kao što smo imali potrese u Zagrebu i Petrinji niti obilnih oborina kao što je bio slučaj u Valenciji, Jablanici u BiH ili u Bologni. Nije bilo niti velikih oborina, snijega, niti jakog utjecaja vjetra ili temperature, a nadstrešnica se ipak urušila i izazvala veliku tragediju."

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.